:

Finns det kontrollanter på Roslagsbanan?

Innehållsförteckning:

 1. Finns det kontrollanter på Roslagsbanan?
 2. Får kontrollanter gå på bussen?
 3. Var finns kontrollanter Västtrafik?
 4. Vad får en biljettkontrollant göra?
 5. Hur gör man med busskortet på bussen?
 6. Vad händer om man inte har biljett på SL?

Finns det kontrollanter på Roslagsbanan?

På Saltsjöbanan, Roslagsbanan och Tvärbanan finns inga konduktörer eller spärrar. Det är bara att kliva på längst fram till höger i tåget och hålla lite utkik när tåget rullar in på perrongen ifall det skulle stå några kontrollanter där. Om det gör det så kliver du av tåget.

Får kontrollanter gå på bussen?

Kontrollanterna kan stå utanför fordonen och kontrollera biljetten när du stiger på, eller kontrollera biljetter ombord på fordonen. Kontrollanterna har alltid arbetskläder där det tydligt framgår att de arbetar som biljettkontrollanter, samt identitetsbricka.

Var finns kontrollanter Västtrafik?

Det bästa sättet att slippa kontrollanterna är naturligtvis att hålla utkik efter dem. Genom att sätta sig längst fram i vagnen (eller bussen) på höger sida har man bra koll och upptäcker oftast kontrollanterna på hållplatsen.

Vad får en biljettkontrollant göra?

Enligt SL så får biljettkontrollanterna ”inte omhänderta, gripa eller hålla kvar resenärer som saknar giltig biljett.” Så kommer det kontrollanter räcker det med att du lugnt och sakligt förklarar för dem att du inte tänker visa upp din biljett utan i stället välja att gå av tåget/ut från stationen.

Hur gör man med busskortet på bussen?

När du går ombord:

 1. Tryck på +.
 2. Tryck på V en gång för varje vuxen.
 3. tryck på S en gång för varje ungdom (7-19 år).
 4. Tryck på K för klar.
 5. Håll kortet mot kortläsaren.

Vad händer om man inte har biljett på SL?

Vad som händer om du inte visar upp en giltig biljett Om du inte kan visa upp en giltig biljett vid en biljettkontroll måste du betala en tilläggsavgift på 1500 kronor.