:

Hur mycket kostar det att föda upp valpar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket kostar det att föda upp valpar?
  2. Kan man köpa valp på Blocket?
  3. När kan man ta en valp?
  4. Hur länge måste tiken vara med valparna?
  5. Vad kostar det att ha en kennel?
  6. Hur mycket kostar det att para en hund?
  7. Vilka papper när man köper hund?
  8. Vad ska man tänka på när man köper hund på Blocket?
  9. Vad ska en valp vara vid leverans?
  10. Hur tar man hem valpen?

Hur mycket kostar det att föda upp valpar?

Priset för en valp varierar från några tusen till femton-tjugotusen kronor. Det beror på om det är en renrasig hund med mycket bra stamtavla, en populär ras eller en blandras med tveksam bakgrund. Dessutom kan priset variera mellan de olika valparna i samma kull.

Kan man köpa valp på Blocket?

Många köper sin hund på Blocket – men se upp med annonser på säljsajter – det är lätt att bli lurad! googla säljaren på internet – leta referenser om säljaren! Inget fel att köpaBlocket men både säljare och köpare ska vara kritiska – alla valpar är söta!

När kan man ta en valp?

Det är olagligt att sälja valpar innan de nått 8 veckors ålder. I många fall har smugglade hundar skiljts från sin mamma alldeles för tidigt. Valpar som tas för tidigt från sin mamma kan få hälso- och beteendeproblem.

Hur länge måste tiken vara med valparna?

Det föreligger inga hinder mot att låta en tik få två (2) valpkullar inom tolv (12) månader, men däremot måste tiken därefter ges minst tolv (12) månaders vila före nästa valpning. Du kan läsa mer om detta i SKKs grundregel 2:5, du hittar våra grundregler här.

Vad kostar det att ha en kennel?

Registrera en kennel Att registrera ett kennelnamn hos Svenska Kennelklubben kostar 2750 kr. Kennelnamn är obligatoriskt när man registrerar sin tredje kull hos SKK. Registreringen är en kvalitetsstämpel eftersom man som uppfödare inom SKK måste följa regler och hälsoprogram som gäller för hunduppfödning.

Hur mycket kostar det att para en hund?

Parningsavgift (s k språngavgift): 1000 kr, som ska betalas till hanhundsägaren mot kvitto när parning har skett. Summan är oberoende av antalet parningar under pågående löp. Dessutom 2 300 kr per levande valp som uppnår 5 veckors ålder.

Vilka papper när man köper hund?

Enligt Svenska Kennelklubbens Grundregler ska en valp levereras med:

  • Köpeavtal.
  • Registreringshandlingar.
  • Valpbesiktningsintyg som inte får vara äldre än 7 dagar.
  • Id-märkning.
  • Blankett för anmälan om ägarskap i SKKs och Jordbruksverkets register.
  • Valpen får inte heller levereras före den uppnått 8 veckors ålder.
BE

Vad ska man tänka på när man köper hund på Blocket?

Tips inför ditt hundköp Besök alltid hunden och säljaren i deras hemmiljö innan köpet, om säljaren inte tillåter detta, avstå från affären och anmäl annonsen till Blocket! Aldrig köpa hundvalpar som är yngre än 8 veckor. Inte köpa hundvalpar som kostar mindre än 1000 kr. Betala aldrig i förskott till bankkonto.

Vad ska en valp vara vid leverans?

När du hämtar din valp ska du få ett registreringsbevis, ett köpeavtal och ett valpbesiktningsintyg som inte får vara äldre än en vecka. Om valpen är vaccinerad ska du få ett vaccinationsintyg och uppfödaren bör också kunna ge dig ett schema för vaccinationer och avmaskning.

Hur tar man hem valpen?

Ta hem din valp när det är lugnt hemma och när du inte har besök. Välj också en tidpunkt i din vardagliga rutin. Den första veckan börjar du lära din valp vem som tillhör familjen, och lär den att lita på dig. Ge din valp en korg och en plats som bara tillhör den.