:

Kan man vara tjänstledig under uppsägningstiden?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man vara tjänstledig under uppsägningstiden?
  2. Vilken uppsägningstid gäller?
  3. Hur lång uppsägningstid har jag statligt anställd?
  4. Hur lång uppsägningstid har jag Seko?
  5. Hur lång uppsägningstid har jag på ett vikariat?

Kan man vara tjänstledig under uppsägningstiden?

Om en anställd begär tjänstledighet utan lön under sin uppsägningstid, påverkar det uppsägningstiden? Nej, den anställdes uppsägningstid påverkas inte, men om ni är överrens om att anställningen ska upphöra så behövs ju inte tjänstledigheten.

Vilken uppsägningstid gäller?

Vanligtvis är uppsägningstiden 1-3 månader, beroende på hur länge du arbetat hos arbetsgivaren. Saknar din arbetsplats kollektivavtal har du enligt lagen om anställningsskydd (LAS) 1 månads uppsägningstid, om du inte kommit överens om annan uppsägningstid i ditt anställningsavtal.

Hur lång uppsägningstid har jag statligt anställd?

Om en anställd säger upp sig Om anställningstiden har varat i högst ett år är uppsägningstiden en månad. Om anställningen varat mer än ett år gäller två månaders uppsägningstid. Med anställningstid räknas en eller flera statliga anställningar i följd. Detta gäller om den anställde är tillsvidareanställd.

Hur lång uppsägningstid har jag Seko?

En arbetstagare som är anställd med fullmakt eller konstitutorial har dock en uppsägningstid om sex månader. Arbetsgivaren får medge att en arbetstagare får sluta sin anställning efter kortare uppsägningstid än den som framgår ovan. Den som har en anställning med beteckningen r har en uppsägningstid om sex månader.

Hur lång uppsägningstid har jag på ett vikariat?

En tidsbegränsad anställning behöver inte sägas upp, utan avslutas vid slutdatumet om inte arbetsgivaren erbjuder en ny anställning. Om du har en tidsbegränsad anställning är utgångspunkten att den inte är uppsägningsbar.