:

När får man sälja alkohol i Sverige?

Innehållsförteckning:

  1. När får man sälja alkohol i Sverige?
  2. Vem får sälja alkohol i Sverige?
  3. Är alkohol lagligt i Sverige?
  4. Får man sälja alkohol?
  5. Är det olagligt att dricka alkohol innan 18?
  6. När får man köpa alkohol på krogen?

När får man sälja alkohol i Sverige?

Servering av alkoholdrycker får påbörjas tidigast klockan 11.00 och avslutas senast klockan 01.00 i normalfallet.

Vem får sälja alkohol i Sverige?

Lag (2019:345). 7 § Alkoholdrycker och alkoholdrycksliknande preparat får inte säljas eller annars lämnas ut till den som inte har fyllt 20 år. Beträffande folköl gäller motsvarande den som inte har fyllt 18 år. Alkoholdrycker och alkoholdrycksliknande preparat får serveras till den som har fyllt 18 år.

Är alkohol lagligt i Sverige?

Alkohol är en drog. Den är laglig, men eftersom den har negativ inverkan på folkhälsan i Sverige finns det en lag, alkohollagen, som ska skydda människors hälsa. I alkohollagen finns regler om hur man får köpa, sälja och marknadsföra alkohol – för att begränsa konsumtionen och skadeverkningarna.

Får man sälja alkohol?

Du måste ha tillstånd för att få sälja och servera alkohol (spritdrycker, vin, starköl, andra jästa alkoholdrycker och alkoholdrycksliknande preparat, exempelvis alkoholhaltig glass) till allmänheten och till slutna sällskap.

Är det olagligt att dricka alkohol innan 18?

Det är olagligt att sälja, köpa ut eller ge bort starköl, vin och sprit till personer under 20 år. Folköl får inte säljas till ungdomar under 18 år. På restaurang måste man ha fyllt 18 år för att få köpa alkohol. Straffet för langning är böter eller fängelse i upp till två år, vid grova brott upp till fyra år.

När får man köpa alkohol på krogen?

Åldersgränser. Lägsta ålder för att handla på Systembolaget är 20 år. Och lägsta ålder för att bli serverad alkohol på restaurang och barer är 18 år.