:

Vad gäller när du har fyllt 45 år?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gäller när du har fyllt 45 år?
  2. Hur många varningar innan indraget körkort?
  3. Vad leder till indraget körkort?
  4. Hur lång tid är prövotiden för körkort?
  5. Hur många körprov får man göra?

Vad gäller när du har fyllt 45 år?

Det datum din högre behörighet går ut styr vad du behöver skicka in till oss för att ansöka om förlängning: Om du är yngre än 45 år vid datumet ska du skicka in hälsodeklaration och synintyg. Om du är 45 år eller äldre vid datumet ska du skicka in läkarintyg.

Hur många varningar innan indraget körkort?

Transportstyrelsen kan välja att ge dig en varning, vilket är en mildare typ av körkortsingripande än att återkalla körkortet. Att du har gjort dig skyldig till tre hastighetsöverträdelser under de senaste två åren är att betrakta som upprepade trafikförseelser och Transportstyrelsen vill därför ge dig en varning.

Vad leder till indraget körkort?

Saker som fortkörning, böter, rattfylleri och krockar kan leda till indraget körkort. ... Men har du prövotid får du böter plus att ärendet sedan tas vidare till Transportstyrelsen. Det är inte polisen som bedömer dig annorlunda utan Transportstyrelsen som har andra regler. De kan då kräva att du gör om förarprovet.

Hur lång tid är prövotiden för körkort?

Nya regler för körkort från den .

Hur många körprov får man göra?

Företräde till prov Det innebär att du som ska göra kunskapsprov och körprov för första gången för behörighet B har företräde till totalt tre kunskapsprov och totalt tre körprov. Observera att du efter dessa prov inte längre har företräde, och därför kan vänta längre innan du kan göra nytt prov.