:

När får man dricka alkohol efter att man tagit hål i tungan?

Innehållsförteckning:

  1. När får man dricka alkohol efter att man tagit hål i tungan?
  2. När kan man byta piercing i tungan?
  3. Kan man snusa när man har tagit tungpiercing?
  4. Vad ska man göra med en infekterad Navelpiercing?
  5. Hur lång tid efter man tagit Navelpiercing får man bada?
  6. Varför blöder min Näspiercing?

När får man dricka alkohol efter att man tagit hål i tungan?

Det gör att läkningen tar längre tid och risken för problem under läkningen ökar avsevärt. Vi på TRIBE rekommenderar att du inte dricker alkohol på en, gärna två veckor efter att du har piercat dig.

När kan man byta piercing i tungan?

När svullnaden har lagt sig och piercingen är läkt kan du byta till en kortare stav eller mindre diameter på ring. Om du går med för stort smycke i kan riskera att flisa tänderna, irritera tändköttet, få ärrvävnad eller annan oral skada.

Kan man snusa när man har tagit tungpiercing?

Har du en piercing i munnen eller funderar du på att pierca din tunga eller läpp? Då kan det vara bra att känna till att det inte är helt riskfritt. ... En piercing kan skava eller komma åt tandköttet med jämna mellanrum, tandköttet kan då bli sårigt och ta skada. En piercad tunga eller läpp kan riskera att bli infekterad.

Vad ska man göra med en infekterad Navelpiercing?

Blötläggning med varm saltlösning kan underlätta läkningen och mildra piercingen. Ta en matsked havssalt i en liter vatten och koka upp. Häll sedan upp det i ett shotglas eller engångsmugg och håll det över piercingen. För vissa piercings kan det vara lättare att blöta en kompress och hålla emot piercingen.

Hur lång tid efter man tagit Navelpiercing får man bada?

Det är bra om man undviker sol och bad de första fyra veckorna efter man har piercat sig. Framförallt solarium och simbassänger, som är väldigt orena miljöer.

Varför blöder min Näspiercing?

Om din piercing är röd eller svullen precis vid hålet, om din hud fjällar eller utsöndrar vit eller gulaktig vätska eller blod, eller om den har en klump eller bula av missfärgad hud runt sig, så är den troligtvis irriterad. Detta är tecken på att du utsätter din piercing för överdrivna påfrestningar och misskötsel.