:

Får jag stanna på Stoppförbud?

Innehållsförteckning:

  1. Får jag stanna på Stoppförbud?
  2. Vad är förbjudet att stanna och parkera?
  3. Vad är förbudet mot att stanna och parkera fordon?
  4. När får du stanna och parkera på körbanan?
  5. Vad gäller parkering på sidan med jämna husnummer?

Får jag stanna på Stoppförbud?

Förbud att stanna och parkerastoppförbud – betyder att du inte får stanna annat än om trafiksituationen kräver det. Förutom på de uppräknade ställena är det förbjudet att stanna där vägmärket ”Förbud att stanna och parkera” finns uppsatt.

Vad är förbjudet att stanna och parkera?

  • Förbjudet att stanna och parkera (stoppförbud) Där skylten Förbud mot att stanna och parkera fordon sitter. På och 10 meter före övergångsställe, gångbana, cykelpassage, cykelöverfart eller cykelbana . Det är tillåtet att stanna direkt efter, eftersom de som korsar inte skyms då. Inom 10 meter från en korsning.

Vad är förbudet mot att stanna och parkera fordon?

  • Förbud mot att stanna och parkera fordon Där skylten Förbud mot att stanna och parkera fordon sitter. På och 10 meter före övergångsställe, gångbana, cykelpassage, cykelöverfart eller cykelbana. Det är tillåtet att stanna direkt efter, eftersom de som korsar inte skyms då.

När får du stanna och parkera på körbanan?

  • Du får inte stanna eller parkera på ett övergångsställe eller närmare än 10 meter före ett övergångsställe. Du får inte stanna eller parkera i en vägkorsning eller närmare än 10 meter från den korsande körbanans närmaste ytterkant.

Vad gäller parkering på sidan med jämna husnummer?

  • Datumzon. Jämnt datum: Förbjudet att parkera på sidan med jämna husnummer (exempelvis 2, 16, 40). ... Reglerna gäller 20 meter före och 5 meter efter hållplatsen, eftersom bussen behöver mer plats för att komma in till hållplatsen än för att komma därifrån.