:

Får man CSN för yrkeshögskola?

Innehållsförteckning:

  1. Får man CSN för yrkeshögskola?
  2. Är yrkeshögskola på gymnasienivå?
  3. Vad räknas YH som CSN?
  4. Hur mycket får man i studiebidrag från CSN?
  5. Är komvux yrkeshögskola?
  6. Har man sommarlov på yrkeshögskola?
  7. Hur mycket kan du få studiebidrag i juni?
  8. Kan du ansöka om studiebidrag i Sverige?
  9. Kan du gå på en gymnasieskola utan studiebidrag?
  10. När får du studiebidraget?

Får man CSN för yrkeshögskola?

Personer som ska studera på yrkeshögskola och eftergymnasial utbildning kan ansöka om studiemedel för sina studier. Studiemedel består av bidrag och lån.

Är yrkeshögskola på gymnasienivå?

Om du inte har gått klart gymnasieskolan kan du gå Allmän/behörighetsgivande kurs på gymnasienivå. Då får du motsvarande gymnasiekompetens och grundläggande behörighet för att studera vidare på yrkeshögskola, högskola, universitet och folkhögskolans eftergymnasiala yrkesutbildningar.

Vad räknas YH som CSN?

Om du studerar på deltid räknar CSN om de använda veckorna till vad de skulle motsvara i heltidsstudier....För dig som studerat före .

Din tidigare utbildningSom längst kan du få studiemedel i
Treårig gymnasieutbildning eller motsvarande80 veckor
Saknar treårig gymnasieutbildning eller motsvarande120 veckor

Hur mycket får man i studiebidrag från CSN?

Om du studerar med studiemedel

StudietaktBidrag, krTotalt, kr
Heltid, 100 procent8402 772
Deltid, 75 procent6322 081
Deltid, 50 procent4151 386

Är komvux yrkeshögskola?

Det är en rättighet att gå utbildningar inom kommunal vuxenutbildning (komvux) för att bli behörig till yrkeshögskolan. Rätten omfattar utbildningar inom komvux på gymnasial nivå för att uppnå: Grundläggande behörighet. En eller flera särskilda kunskaper.

Har man sommarlov på yrkeshögskola?

Inom yrkeshögskolan får man 1 poäng för en dags studier, dvs. 5 poäng per vecka. 200 p innebär alltså 40 veckor och med lov och ledighet är detta vad man brukar studera per år vid heltidsstudier.

Hur mycket kan du få studiebidrag i juni?

  • Se hur mycket pengar du kan få. Studiebidraget är 1 250 kronor i månaden. Du får det för alla månader du studerar på heltid under september till maj. Du kan också ha rätt till en utbetalning i juni. Om din studietid är kortare än nio månader, eller om du skulle skolka, får du inte utbetalningen i juni.

Kan du ansöka om studiebidrag i Sverige?

  • Ansöka om bidrag. Du behöver inte ansöka om studiebidraget om du ska studera i Sverige och är svensk medborgare. Du får ditt beslut när skolan rapporterat in att du studerar på heltid. Om du är utländsk medborgare måste du ansöka om studiebidraget varje läsår. De övriga bidragen behöver alla ansöka om varje läsår.

Kan du gå på en gymnasieskola utan studiebidrag?

  • Du som går på en gymnasie­särskola kan inte få studie­bidrag, extra tillägg eller lärlingsersättning. I stället får du förlängt barnbidrag från Försäkringskassan. Om du studerar på en friståendegymnasiesärskola kan du dock få inackorderings­tillägg från CSN om du inte kan bo hemma.

När får du studiebidraget?

  • Studiebidraget fungerar som en förlängning av barnbidraget. Du får det när du har fyllt 16 år och studerar på heltid på gymnasiet. Som längst kan du få studiebidraget till och med första halvåret det år du fyller 20. Efter det kan du ansöka om studiemedel.