:

Hur länge ska man vara gift för att få uppehållstillstånd?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge ska man vara gift för att få uppehållstillstånd?
  2. Är det svårt att få uppehållstillstånd i Sverige?
  3. Hur lång tid tar det att få uppehållstillstånd kort?
  4. Hur ansöka om uppehållstillstånd?
  5. Kan man gifta sig i Sverige utan uppehållstillstånd?

Hur länge ska man vara gift för att få uppehållstillstånd?

1-4 §§. För det första måste ni vara över 18 år för att ingå äktenskap. För det andra får ni inte vara släkt med varandra. Slutligen får ni inte vara tidigare gift eller partner i ett registrerat partnerskap.

Är det svårt att få uppehållstillstånd i Sverige?

En person som vill bosätta sig i Sverige och som är medborgare i ett land utanför EU måste ansöka om uppehållstillstånd. Det finns flera olika skäl för att få uppehållstillstånd i Sverige, till exempel för att arbeta eller studera här, flytta till en familjemedlem eller för att söka skydd undan krig och förföljelse.

Hur lång tid tar det att få uppehållstillstånd kort?

När du har fått beslutet om uppehållstillstånd kan det ta upp till fyra veckor att tillverka kortet och skicka det till ambassaden eller generalkonsulatet. Om du har blivit fotograferad och lämnat fingeravtryck på Migrationsverket kommer ditt kort att skickas hem till dig inom en vecka.

Hur ansöka om uppehållstillstånd?

ansöker du Du ska fylla i blanketten Ansökan om uppehållstillstånd för bosättning i Sverige, 160011. Du och din partner ska tillsammans fylla i blanketten Försäkran om samlevnad vid förlängning av uppehållstillstånd, 242011B.

Kan man gifta sig i Sverige utan uppehållstillstånd?

Du får gifta dig i Sverige även om du inte är bosatt i Sverige. När hindersprövningen är klar får du ett intyg om hindersprövning och ett vigselintyg av Skatteverket. Dessa ska du lämna till vigselförrättaren. inför en vigselförrättare som länsstyrelsen har förordnat (borgerlig vigsel).