:

Hur många länder får man slå barn?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många länder får man slå barn?
  2. Vilka länder har inte förbjudit barnaga?
  3. Hur många länder har förbjudit barnaga?
  4. Får man slå barn i Rumänien?
  5. Vilka länder får man slå barn i?

Hur många länder får man slå barn?

Barnaga är idag (5 januari 2015) förbjudet i 44 länder och klassas således som misshandel i dessa länder. Enligt en studie som genomförts på uppdrag av FN har cirka 80 procent av världens barn utsatts för aga.

Vilka länder har inte förbjudit barnaga?

2004 ändrades lagen. – Opinionsmätningar visar att mellan 70 och 80 procent av britterna motsätter sig ett förbud mot barnaga. Förutom Storbritannien är det inom EU i dag bara Frankrike, Belgien och Polen som inte har och som heller inte planerar att införa förbud mot barnaga och där barnaga också används flitigt.

Hur många länder har förbjudit barnaga?

Sverige var det första landet i världen som lagstiftade mot barnaga. 1979 skrevs förbudet in i föräldrabalken. Barnaga i hemmet är i dag förbjudet i 55 länder. 56 ytterligare länder har åtagit sig att totalförbjuda aga.

Får man slå barn i Rumänien?

Exploaterande tiggeri är förbjudet om det innefattar utnyttjande av barn och personer med funktionsnedsättning. Det finns inte några färska studier av förekomsten av gatubarn i Rumänien.

Vilka länder får man slå barn i?

Det innebär att för 97 procent av världens barn är det fortfarande lagligt och socialt accepterat att de blir slagna. Flera länder inom EU, såsom Storbritannien, Frankrike och Nederländerna accepterar fortfarande fysisk bestraffning gentemot barn. I Singapore är det till och med tillåtet att piska barn.