:

Får man slå sina barn i USA?

Innehållsförteckning:

  1. Får man slå sina barn i USA?
  2. Är det tillåtet att slå barn?
  3. Vilka länder är det tillåtet att slå barn?
  4. När blev det förbjudet att aga sina barn?
  5. Är det tillåtet att slå barn i England?

Får man slå sina barn i USA?

I USA är barnaga i hemmet, och i vissa delstater även skolaga, tillåten - med vissa strikta restriktioner som finns för att förhindra fysiska skador. Den första delstaten att förbjuda skolaga var New Jersey 1867.

Är det tillåtet att slå barn?

Aga är förbjudet Den svenska antiagalagen kom år 1979. Aga betyder att vuxna slår eller är hårdhänta mot barn om de tycker att barnet gjort något fel. En antiagalag är alltså en lag som säger att aga är förbjudet. Innan lagen kom var det fortfarande tillåtet att straffa barn genom att till exempel slå dem.

Vilka länder är det tillåtet att slå barn?

Flera länder inom EU, såsom Storbritannien, Frankrike och Nederländerna accepterar fortfarande fysisk bestraffning gentemot barn. I Singapore är det till och med tillåtet att piska barn. I 95 av världens stater är det fortfarande tillåtet och vanligt att använda fysiskt våld mot barn i skolan.

När blev det förbjudet att aga sina barn?

Sverige var det första landet i världen med att införa förbud mot aga (1979). Förbudet innebär att barn inte får utsättas för kroppslig bestraffning eller annan kränkande behandling (FB 6:1).

Är det tillåtet att slå barn i England?

I drygt tjugo europeiska länder däribland Frankrike, Italien och Storbritannien är det tillåtet att slå till barn i uppfostringssyfte. Trots att barnaga är förbjudet i internationella konventioner är det bara 25 av Europarådets 47 medlemsstater som har infört regeln i nationell lagstiftning.