:

Får man slänga äpplen i skogen?

Innehållsförteckning:

  1. Får man slänga äpplen i skogen?
  2. Var kastar man äpplen?
  3. Får man slänga frukt i skogen?
  4. Kan man kompostera äpplen?
  5. Kan man slänga glasspinnar i naturen?
  6. Var kastar man fallfrukt?
  7. Hur sorteras äpplen?

Får man slänga äpplen i skogen?

Väldigt smart att lägga frukt i närheten av en trafikerad väg?, nja det kan nog diskuteras. Flera tillbud med vilt har inträffat över hela landet där det lagts ut frukt vid vägen. Kör upp det längre i skogen då, nej det är faktiskt olagligt att dumpa någonting i en skog utan att fråga markägaren.

Var kastar man äpplen?

Frukten slänger du i de specialkärl för fallfrukt som under hösten finns på samtliga våra återvinningscentraler. Även otjänlig frukt kan återvinnas.

Får man slänga frukt i skogen?

Förbudet mot nedskräpning finns i 15 kap. 30§ miljöbalken. Förbudet gäller utomhus på en plats som allmänheten har tillträde eller insyn till.

Kan man kompostera äpplen?

- Äpplen brinner inte alls bra, de passar mycket bättre tillsammans med komposten. Fallfrukten hjälper även till att göra övrig kompost bättre. Om fallfrukten skickas inblandad i komposten ökar det kraften i komposten. Vätskemängden ökar också, vilket boostar den övriga mixen i rötkammaren.

Kan man slänga glasspinnar i naturen?

Glasspinnar sorteras som brännbart (soppåsen)

Var kastar man fallfrukt?

Lämnas till:

  • Återvinningscentral.
  • Kärl för trädgårdsavfall.

Hur sorteras äpplen?

äpple sorteras som organiskt avfall (komposterbart) KOMPOSTERING Det organiska material du sorterar ut blir jordförbättringsmedel eller gödning. Näringen återförs till jorden och konstgödslingen minskas.