:

Hur blir man av med gamla däck?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir man av med gamla däck?
  2. Var lämnar man gamla däck med fälg Örebro?
  3. Kan man återanvända bildäck?
  4. Varför måste däckverkstäder ta emot uttjänta däck?
  5. Kan gammalt bildäck bli?

Hur blir man av med gamla däck?

Det företag som säljer däck är skyldigt att ta emot uttjänta däck. Det gäller även om ni inte får sälja några nya däck. Er skyldighet gäller bara ett mindre antal däck. Om någon kommer med en större mängd kan ni hänvisa till Svensk Däckåtervinning eller Ragn-Sells Däckåtervinning, 010-723 60 00, så hjälper vi till.

Var lämnar man gamla däck med fälg Örebro?

Bildäck ska du lämna hos din däckåterförsäljare eller på Atleverket mot en avgift. Atleverkets mottagningsavgifter för osorterat avfall hittar du här.

Kan man återanvända bildäck?

Gamla däck får nytt liv Därför är det viktigt att vi tar hand om de däck som rullat färdigt på våra vägar och återanvänder materialet på olika sätt. Genom att återvinna uttjänta däck minskar vi behovet av att producera nytt material och bidrar till att spara på jordens resurser.

Varför måste däckverkstäder ta emot uttjänta däck?

Av de gamla däcken kan man t. ex. skapa nya produkter som sprängmattor, men man kan också använda materialet för att tillverka nya, fräscha och fina däck. Återvinning är väldigt viktigt för att vi ska kunna spara på de naturresurser som vi har.

Kan gammalt bildäck bli?

Upp till tre år gamla däck brukar klassas som nya men det finns också bilförare som bara kör en säsong på sina sommardäck. Generellt är Däck helt OK så länge de inte är äldre än 8 år.