:

Får man plocka upp passagerare vid heldragen linje?

Innehållsförteckning:

  1. Får man plocka upp passagerare vid heldragen linje?
  2. Får man parkera på gul streckad linje?
  3. Vilka regler gäller vid en spårvagnshållplats?
  4. Får man parkera vid busshållplats?
  5. Får jag stanna vid ett backkrön?

Får man plocka upp passagerare vid heldragen linje?

Ja, på platser där det råder parkeringsförbud får man stanna för att låta en passagerare stiga i eller ur bilen eller för att lasta av eller på gods. Det är även tillåtet att stanna om det krävs för att undvika fara eller om trafikförhållandena kräver det. Allt annat stannade räknas som parkering.

Får man parkera på gul streckad linje?

M 22 – Förbud mot att parkera Det som kännetecknar denna markering är att den består av en gul streckad linje. ... Denna markering antyder att det är förbjudet att parkera ditt fordon vid körbanans kant. Det är däremot tillåtet att stanna vid vägkanten.

Vilka regler gäller vid en spårvagnshållplats?

Det är förbjudet att parkera på markerade buss- och spårvagnshållplatser eller en annan utmärkt ändamålsplats och man får bara stanna för av- och påstigning om det inte hindrar den trafik som hållplatsen är avsedd för.

Får man parkera vid busshållplats?

Det är tillåtet att stanna på en busshållplats för av- och påstigning av passagerare om det inte stör busstrafiken. Skulle det vara så att du vill parkera måste du göra detta minst 20 meter före samt 5 meter efter busshållplatsen. Det beror på att bussarna behöver utrymme för att kunna köra in och ut från hållplatsen.

Får jag stanna vid ett backkrön?

Ett fordon får inte stannas eller parkeras i en vägport eller tunnel, på eller i närheten av ett backkrön eller i närheten av en kurva där sikten är skymd. Ett fordon får inte stannas eller parkeras på eller inom ett avstånd av tio meter före en korsande cykelbana eller gångbana.