:

Får man semesterersättning på bonus?

Innehållsförteckning:

  1. Får man semesterersättning på bonus?
  2. Vad är Sammalöneregeln?
  3. Hur mycket är semesterersättningen i kronor på en timlön?
  4. Vad menas med Premielön?
  5. Varför får man Semesteravdrag?

Får man semesterersättning på bonus?

Enligt semesterlagen är lön semesterlönegrundande om den kan kopplas till den anställdes personliga arbetsinsats. Det innebär att bonus som beror på arbetsinsatsen är semesterlönegrundande, medan bonus som baseras på företagets resultat inte är semesterlönegrundande.

Vad är Sammalöneregeln?

Sammalöneregeln bygger på samma princip som finns i kollektivavtalen, det vill säga semesterlönen består av: Din aktuella månadslön vid den tidpunkten då du tar ut din semester (månadslön och fasta lönetillägg) samt. Semestertillägg om 0,43 procent av den aktuella månadslönen för varje semesterdag.

Hur mycket är semesterersättningen i kronor på en timlön?

Timanställda – procentregeln Du ska använda procentregeln för anställda som inte har bestämd lön per vecka eller månad, till exempel de som har timlön. Enligt procentregeln är semesterlönen 12 procent av den anställdas sammanlagda lön under intjänandeåret, när antalet semesterdagar är 25 (se räkneexempel längre ner).

Vad menas med Premielön?

Bonus eller premielön har blivit allt vanligare. Förutom en fast del som månadslön för den anställde en rörlig del baserad på till exempel företagets resultat.

Varför får man Semesteravdrag?

Om du får en skillnad på semesterlönen och semesteravdraget vid uttag av semester kan det bero på att den anställde ändrat sysselsättningsgrad mellan intjänandeåret av semestern och året då dagarna betalas ut. ... Hur dessa beräkningar ser ut kan du se i Olika värde vid utbetald semester.