:

Får man röka på stan?

Innehållsförteckning:

  1. Får man röka på stan?
  2. Får man röka utanför affären?
  3. Får man röka när man kör bil?
  4. Får man röka på tågperrongen?
  5. Får man röka vattenpipa ute?

Får man röka på stan?

Dags att fimpa. Från 1 juli är det förbjudet att röka på uteserveringar i Sverige. Nu är cigaretterna rökta. Från 1 juli är det förbjudet att röka på uteserveringar, vid busshållplatser, perronger, eller vid entréer.

Får man röka utanför affären?

I och med den nya lagen är det förbjudet att röka tobak eller liknande produkter på fler utomhusområden som allmänheten har tillträde till. allmänheten har tillträde till, exempelvis entréer till statliga och kommunala myndigheter, mataffärer, restauranger, järnvägsstationer och lokaler för hälso-och sjukvård.

Får man röka när man kör bil?

Friheten för vuxna att kunna röka i sin bil tillsammans med barn kan inte anses vara viktigare än barns hälsa och rätten att inte behöva utsättas för skadlig tobaksrök. På senare år har det införts lagar om förbud mot rökning där barn färdas i flera länder.

Får man röka på tågperrongen?

Den nya tobakslagen som börjar gälla i Sverige innebär att rökförbudet i landet utökas och börjar gälla på uteserveringar, busshållplatser, entréer till rökfria lokaler och inhägnade områden för lek och idrott. ...

Får man röka vattenpipa ute?

Rökförbud gäller i alla offentliga lokaler dit allmänheten har tillträde, som till exempel restauranger och serveringar såväl inomhus som utomhus. Det är förbjudet att röka på alla uteserveringar. Det är också förbjudet att röka vattenpipa, även vattenpipor som inte innehåller tobak.