:

Får man röka vattenpipa på allmän plats?

Innehållsförteckning:

  1. Får man röka vattenpipa på allmän plats?
  2. Vilka platser är det förbjudet att röka på?
  3. Är det olagligt att röka i Sverige?
  4. Är det förbjudet att röka utomhus?
  5. Får man röka på badplats?
  6. Får man röka på busshållplats?

Får man röka vattenpipa på allmän plats?

Rökförbud gäller i alla offentliga lokaler dit allmänheten har tillträde, som till exempel restauranger och serveringar såväl inomhus som utomhus. Det är förbjudet att röka på alla uteserveringar. Det är också förbjudet att röka vattenpipa, även vattenpipor som inte innehåller tobak.

Vilka platser är det förbjudet att röka på?

I och med den nya lagen är det förbjudet att röka tobak eller liknande produkter på fler utomhusområden som allmänheten har tillträde till. allmänheten har tillträde till, exempelvis entréer till statliga och kommunala myndigheter, mataffärer, restauranger, järnvägsstationer och lokaler för hälso-och sjukvård.

Är det olagligt att röka i Sverige?

Tobakslagen innebär att det är förbjudet att röka utomhus på vissa allmänna platser som uteserveringar och lekplatser. Förbudet gäller även elektroniska cigaretter, så kallade e-cigaretter. Sedan 1994 är det förbjudet att röka på skolgårdar och utomhusområden vid förskolor och fritidshem.

Är det förbjudet att röka utomhus?

Sedan den är det förbjudet att röka på: Rökförbudet gäller även andra utomhusområden som är avsedda för resenärer, till exempel biljettområden och gångbanor i anslutning till spårområden. Uteserveringar till restauranger och caféer. Inhägnade idrottsanläggningar.

Får man röka på badplats?

Det utökade rökförbud som införs på vissa andra allmänna platser i sommar, tycks även ha aktualiserat frågan om rökning vid allmänna badplatser. ... Till skillnad från till exempel lekplatser och idrottsanläggningar så ingår inte badplatser, som frilufts- eller strandbad, i det utökade rökförbud som införs den .

Får man röka på busshållplats?

Sedan 1993 är rökning förbjuden i både kollektivtrafikens färdmedel och lokaler. Men med den nya lagen gäller rökförbudet även områden utomhus i anslutning till av- och påstigning. Exempelvis busshållplatser, perronger och taxizoner.