:

Vilken tid på året ska man resa till Nya Zeeland?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken tid på året ska man resa till Nya Zeeland?
  2. Kan man flyga till Nya Zeeland?
  3. Hur åker man till Nya Zeeland?
  4. Hur varmt är det på Nya Zeeland på sommaren?
  5. När är det varmast i Nya Zeeland?

Vilken tid på året ska man resa till Nya Zeeland?

Klimat och bästa restid Men årstiderna har bytt plats, så när vi har vinter här hemma är det sommar i Nya Zeeland. Du kan resa i Nya Zeeland året runt, men den bästa tiden är från december till mars månad (högsäsong). Då är vädret som en bra svensk sommardag.

Kan man flyga till Nya Zeeland?

Internationella resor till Nya Zeeland är endast tillåtna av "väsentliga skäl". Detta gäller inte medborgare och bosatta.

Hur åker man till Nya Zeeland?

De vanligaste flygplatserna att anlända till är Auckland, Wellington, Christchurch och Queenstown. Från alla orterna går det att fortsatta förbindelser med flyg, tåg och buss till hela landet. Det har populärt att åka på en kryssning mellan Nya Zeeland och Australien på Trans Tasmanska sjön.

Hur varmt är det på Nya Zeeland på sommaren?

Januari till februari: Nya Zeelands sommar och de varmaste månaderna med temperaturer på 20-30 grader. Mars- maj: Nya Zeelands höst. Temperaturerna sjunker och det blir svalare framåt kvällarna. Juni till Augusti: De kallaste månaderna och Nya Zeelands vinter.

När är det varmast i Nya Zeeland?

Januari och februari är de varmaste månaderna med temperaturer på 20-30 grader, under vintrarna är det vanligt med temperaturer från 10-15 grader. Eftersom Nya Zeeland ligger på den södra delen av ekvatorn har de omvända årstider från vi som bor på den norra sidan.