:

Får man köra med hörlurar på?

Innehållsförteckning:

  1. Får man köra med hörlurar på?
  2. Får man prata i telefon med hörlurar?
  3. Får man köra bil med Peltor?
  4. Får man köra motorcykel med hörlurar?
  5. Får man köra bil med öronproppar?

Får man köra med hörlurar på?

Lagen hindrar inte bilförare från att använda sig av olika typer av hörlurar. Men det är inte att rekommendera att använda hörlurar i form av headset, brusreducerande hörlurar eller öronsnäckor i båda öronen när man sitter bakom ratten. – Att köra bil med hörlurar, särskilt med hög volym, kan vara ett störmoment.

Får man prata i telefon med hörlurar?

Den 1:a februari 2018 blev det olagligt att använda en mobiltelefon och idag är det förbjudet att smsa, prata i telefonen eller surfa med telefonen i handen. Det är tillåtet med handsfree, som egentligen är en slags hörlur.

Får man köra bil med Peltor?

Svar på din fråga: Det innebär alltså att lagen inte hindrar förare från att använda sig av olika typer av hörlurar. ... Att använda sig av stora kompakta hörlurar är inte bra, rent av farligt pga. det bristande uppmärksamhet det leder till. Det går däremot att använda mobilens handsfreefunktion i bilen.

Får man köra motorcykel med hörlurar?

Allt fler människor lyssnar på musik eller pratar i mobilen i trafiken, trots att riskerna ökar när man blir distraherad. Sten Vickberg som är säkerhetschef för underhåll på Trafikverket använder aldrig hörlurar när han cyklar. ...

Får man köra bil med öronproppar?

Svar på din fråga: Det innebär alltså att lagen inte hindrar förare från att använda sig av olika typer av hörlurar. Jag rekommenderar däremot att du inte använder dig av hörlurar i form av headset, alternativt brusreducerande hörlurar.