:

Får man rida lätt i Dressyrprogram?

Innehållsförteckning:

  1. Får man rida lätt i Dressyrprogram?
  2. Vad är LC 1?
  3. Hur många procent är godkänt i dressyr?
  4. Vilka bett får man tävla dressyr med?
  5. Får man tävla dressyr med Gummityglar?
  6. Får man smacka på Dressyrtävling?
  7. Vad menas med Arbetstrav?
  8. Vad är dressyr?
  9. Hur räknas procent i dressyr?
  10. Hur långt får ett Dressyrspö vara?

Får man rida lätt i Dressyrprogram?

Från och med januari är det också tillåtet att rida lätt i vissa dressyrprogram. Det handlar då om lätt C och lätt B:1.

Vad är LC 1?

Först ut Lätt C:1, eller i folkmun "C-ettan". LC:1 innehåller den grundläggande dressyren. Fri skritt, Mellanskritt, Arbetstrav och Arbetsgalopp. ... Vid passerandet av medellinjen, övergång till skritt, ca 6 steg därefter framridning i Arbetstrav.

Hur många procent är godkänt i dressyr?

För att bli godkänd i dressyr behöver man ha 60 procent.

Vilka bett får man tävla dressyr med?

Svar: I mom 222 står det: "Tillåtna tränsbett samt stång- och bridongbett framgår av bilderna ...". Där kan du se att för både häst och ponny är det numera tillåtet med ett rakt, oledat bett. Det är även tillåtet med fasta ringar. Samtliga bett som visas får användas i de klasser som rids på träns.

Får man tävla dressyr med Gummityglar?

Tygeln ska vara en sammanhängande rem från bettet till ryttarens hand utan tillbehör. ... Tyglarna ska vara av läder och/eller textil med eller utan läderstroppar. Gummivävtyglar och tyglar med tunn gummifodring på en sida av tygeln är tillåtna.

Får man smacka på Dressyrtävling?

Tänk på att på en dressyrtävling får du inte smacka eller ha spö på banan.

Vad menas med Arbetstrav?

Arbetstraven är "rundare" än den ökade traven. Hästen ska då röra sig med ökat påskjut bakifrån och även något livligare tempo samt ökning av steglängden. Ryttaren i fråga ska låta hästen ha nosen längre framför lodplanet än i till exempel samlad trav. ... Ökad trav ska vara balanserad, rytmisk och fri från spänning.

Vad är dressyr?

Dressyr med häst. Dressyrens mål är att göra hästen lydig, användbar och angenäm att rida, så att alla rörelser kan utföras med små och omärkliga hjälper utan synbar ansträngning för ryttaren. Hästen skall ge intryck av att den av sig själv utför rörelserna.

Hur räknas procent i dressyr?

Hur gör du då för att räkna ut procenten själv? Jo, du tar din sammanslagna poäng o delar dem med maxpoängen o då får du ett svar som börjar med 0,** någonting o så flyttar du decimalen två steg till höger o du har din procent.

Hur långt får ett Dressyrspö vara?

Ansvaret för att spö inte tas med in till/på banan är helt och hållet ryttarens. Spöets längd får vara högst 1,20 m för häst och 1,00 m för ponny och man mäter hela spöet, inklusive 'flärpen'.