:

Får man rynkor av solarium?

Innehållsförteckning:

  1. Får man rynkor av solarium?
  2. Varför blir huden slapp när man blir äldre?
  3. När huden åldras blir den?
  4. Är det farligt att sola i solarium?
  5. Hur många gånger i veckan kan man sola solarium?

Får man rynkor av solarium?

Det finns inga som helst belägg för att solning i solarium skulle framkalla rynkor i större utsträckning än solning utomhus. Då du kan kontrollera din soltid i ett solarium till skillnad från utomhus är det snarare så att du har betydligt lättare att hålla dig till din ideala soltid när du solar solarium.

Varför blir huden slapp när man blir äldre?

Med åldern blir huden tunnare, mindre töjbar och torrare. Du kan börja få rynkor. Detta innebär att huden blir mer känslig och fungerar sämre som skyddande barriär.

När huden åldras blir den?

Efter 25 börjar vi vanligtvis kunna upptäcka små fina linjer, så kallade mimikrynkor samt så småningom lite djupare rynkor, en förändrad hudton och mindre spänst ー tecken på åldersförändringar i huden.

Är det farligt att sola i solarium?

Forskningen visade att det finns ett samband mellan solarieanvändning och hudcancerformerna malignt melanom och skivepitelcancer. Vi avråder generellt från att sola solarium. Det gäller i synnerhet barn och ungdomar under 18 år, personer med ljus och känslig hud samt den som har många eller stora födelsemärken.

Hur många gånger i veckan kan man sola solarium?

Oavsett hudtyp så bör du inte sola två dagar i rad och mer än två gånger i veckan tills du blir brun. I början bör du ha åtminstone 2-3 dagar mellan solningarna så huden hinner återhämta sig. När du har blivit brun så ska du prova dig fram för att se hur ofta du behöver sola i veckan för att behålla färgen.