:

Kan man bli nekad akut tandvård?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man bli nekad akut tandvård?
  2. Hur lång garanti har man på en lagad tand?
  3. Hur byter man tandläkare Folktandvården?
  4. Är det dyrare med akut tandvård?
  5. När behöver man akut tandvård?

Kan man bli nekad akut tandvård?

Har en patient smärta, svullnad och liknande kan tandvården inte neka akutbehandling. Betalningen får man göra upp sedan, säger han till aftonbladet.se. Detta finns klart och tydligt i regelverket, och Urban Allard vet inte varför klinikerna har börjat vägra ge ut fakturor.

Hur lång garanti har man på en lagad tand?

En kompositfyllning håller i ungefär 5–10 år och materialet fungerar bäst vid små lagningar. Nackdelar med kompositer är t ex att de är känsliga för påfrestningar som hårt tuggtryck och att de lättare samlar plack (bakteriebeläggningar) än en oskadad tandyta. De missfärgas också lätt om du är rökare.

Hur byter man tandläkare Folktandvården?

Det enda du behöver göra är att kontakta en folktandvårdsklinik på den nya orten och sedan meddela din avtalsklinik vilken klinik du vill att de ska flytta över ditt avtal till. På folktandvarden.se hittar du alla folktandvårdskliniker i Sverige.

Är det dyrare med akut tandvård?

Dyrare med akut tandvård Ibland måste du få hjälp på en gång, så kallad akut tandvård. Det blir oftast dyrare än om du bokat tid för en undersökning. Varje gång du söker akut brukar du få betala extra för undersökningen.

När behöver man akut tandvård?

Om du får ont i tänderna eller plågas av tandvärk ska du inte vänta och se om det blir bättre. Om du lider av jobbig tandvärk eller olyckligtvis skadar en tand ska du alltid boka en tid för akut tandvård. Är olyckan framme och du slår ut en tand ska du direkt söka akut tandvård.