:

Får man renovera på söndagar?

Innehållsförteckning:

  1. Får man renovera på söndagar?
  2. Vilken tid får man borra på helgen?
  3. Får man bygga på helger?
  4. Vilken tid får man börja bygga?
  5. När ska man vara tyst i lägenhet på helgen?
  6. Hur tidigt får man dammsuga i lägenhet?

Får man renovera på söndagar?

Det ansvarar bostadsrättshavaren själv för att skaffa. Att spika och borra eller utföra renoveringsarbete i sin lägenhet är ibland nödvändigt. Försök hålla er till att renovera mellan kl 08-22 på vardagar och mellan kl 10-21 på lördagar och söndagar.

Vilken tid får man borra på helgen?

Du ska alltid undvika att störa dina grannar. Avstå från högljudda aktiviteter klockan 20.00–07.00 på vardagar och 20.00–10.00 under helger och helgdagar.

Får man bygga på helger?

Striktare riktvärden på kvällar, nätter och helger Mellan klockan sju på morgonen till klockan sju på kvällen på vardagar får byggherrar låta som mest, till exempel spränga. Under kvällar och nätter, samt under helger, är riktvärdena striktare.

Vilken tid får man börja bygga?

Det finns inga lagstadgade klockslag eller generella tider för när du får föra oväsen i ditt hem eller i din trädgård. Enkelt uttryckt så säger de regler som finns att den boende ska ta hänsyn till sin omgivning och sina grannar, och inte vara störande.

När ska man vara tyst i lägenhet på helgen?

Man brukar säga att det finns en oskriven lag som säger att det ska vara tyst mellan klockan 22.00 och 07.00. Det är viktigt att komma ihåg att man för den skull inte ska behöva smyga på tå för att man bor i ett flerfamiljshus eller för att grannen arbetar nattskift. Använd sunt förnuft.

Hur tidigt får man dammsuga i lägenhet?

Ta hand om ditt skräp direkt! Tänk på att vibrationer från diskmaskin, torktumlare, tvättmaskin, dammsugare och liknande utrustning fortplantas via hus-stommen till andra lägenheter och bör därför inte användas mellan 8 – 20 och 9-18 på helgen.