:

Kan man få pigmentfläckar av brun utan sol?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man få pigmentfläckar av brun utan sol?
  2. Vilken nyans på brun utan sol?
  3. När kom brun utan sol?
  4. Får pigmentfläckar?
  5. Hur får man bort åldersfläckar?
  6. Hur blir man av med Pigmentfläckarna?
  7. Kan man sola med pigmentfläckar?

Kan man få pigmentfläckar av brun utan sol?

Ibland kan melanocyterna bilda melanin som "klumpar ihop sig", som visar sig för oss som mörka fläckar. Det är detta som kallas för pigmenteringar. Dessa kan alltså uppkomma vid frekvent solande, vid tillsatta hormoner eller tidigare skada på huden som ger mörkare färg.

Vilken nyans på brun utan sol?

SVAR: Sannolikt har du applicerat för mycket produkt, eller valt en nyans som är för mörk för din naturliga hudton. Bäst resultat får du med en brun utan sol som är två-tre gånger mörkare än din egen hudton. Satsa på "gradual tanning" där brännan byggs upp små steg i taget.

När kom brun utan sol?

Först med att använda ämnet dihydroxylacetone i skönhetsprodukter var det amerikanska företaget Coppertone på 60-talet. De marknadsförde den revolutionerande krämen med slogan ”bli brun medan du sover”. Men krämen var svårapplicerad, tjock som tandkräm och huden blev mer orange än brun. 1997 kom nästa genombrott.

Får pigmentfläckar?

Orsak till att man får pigmentfläckar De vanligaste orsakerna till att man får pigmentfläckar är att man har vistats mycket i solen. Även hormonförändringar, ofta i samband med graviditet eller medicinering, kan göra att pigmentfläckar uppstår. De är oftast större och utbredda och kallas för Melasma.

Hur får man bort åldersfläckar?

Dermatologiska behandlingar såsom kemisk peeling och laserterapi kan bidra till att minska åldersfläckar: Kemisk peeling innebär att man använder en kemisk lösning (t. ex. AHA) i ansiktet, på halsen och händerna för att exfoliera huden (ta bort döda hudceller), stimulera tillväxten av nya hudceller och få fram ny hud.

Hur blir man av med Pigmentfläckarna?

I en kemisk peeling används olika syror för att behandla det önskade hudområdet. Genom att peelingen tar bort döda hudceller och den översta huden minskar uppkomsten av hyperpigmentering och pigmentfläckar. Djupare typer av kemisk peeling kan tränga längre ner i huden och ge mer resultat.

Kan man sola med pigmentfläckar?

Om du redan besväras av hyperpigmentering i huden kan en förnuftig inställning till solexponering och solskydd hjälpa dig att förhindra att tillståndet blir värre. Överväg att använda ett smink med SPF för att minska uppkomsten av pigmentfläckar i ansiktet. Läs mer i Hur mycket solskydd man bör använda.