:

Vad krävs för att få ett fortsatt uppehållstillstånd om förhållandet upphört?

Innehållsförteckning:

  1. Vad krävs för att få ett fortsatt uppehållstillstånd om förhållandet upphört?
  2. Hur får man permanent uppehållstillstånd?
  3. Kan man dra tillbaka uppehållstillstånd?
  4. Kan man bli av med sitt permanenta uppehållstillstånd?
  5. Vad är uppehållstillstånd för att söka asyl i Sverige?
  6. Kan du förlänga ditt uppehållstillstånd?
  7. När ska man få uppehållstillstånd i Sverige?

Vad krävs för att få ett fortsatt uppehållstillstånd om förhållandet upphört?

Du kan i vissa fall förlängt uppehållstillstånd om ditt förhållande har tagit slut på grund av att du eller ditt barn har behandlats illa av din partner. Då krävs att du eller ditt barn har blivit utsatt för våld eller för annan allvarlig kränkning.

Hur får man permanent uppehållstillstånd?

Uppehållstillstånd beviljas till den som bedöms vara flykting enligt FN-konventionen eller alternativt skyddsbehövande i enlighet med EU:s gemensamma regler. Varje år får ett antal flyktingar möjlighet att flytta till Sverige genom den svenska flyktingkvoten.

Kan man dra tillbaka uppehållstillstånd?

Ett permanent uppehållstillstånd kan återkallas om en person medvetet lämnat felaktiga uppgifter som ledde till att uppehållstillståndet beviljades eller medvetet förtigit omständigheter som varit av betydelse för att få tillståndet (7 kap. 1 § 1 st. utlänningslagen).

Kan man bli av med sitt permanenta uppehållstillstånd?

Under vilka förutsättningar ett permanent uppehållstillstånd får återkallas finns i 7 kap. Exempelvis får ett uppehållstillstånd återkallas för en person som medvetet lämnat oriktiga uppgifter eller inte berättat om vissa omständigheter som varit av betydelse för att få tillståndet.

Vad är uppehållstillstånd för att söka asyl i Sverige?

  • Uppe­hålls­till­stånd för att söka skydd (asyl) En person som är förföljd eller riskerar förföljelse eller omänsklig behandling i sitt hemland kan söka asyl i Sverige. Den som söker asyl lämnar sin ansökan till gränspolisen när han eller hon reser in i Sverige, eller på en av Migrationsverkets ansökningsenheter.

Kan du förlänga ditt uppehållstillstånd?

  • När ditt tidsbegränsade uppehållstillstånd slutar gälla kan du ansöka om förlängning. Du kan få förlängt uppehållstillstånd om du fortfarande behöver skydd. I vissa fall kan du också få uppehållstillstånd om du har andra skäl för att stanna i Sverige. Läs mer om att förlänga ditt uppehållstillstånd för dig som har sökt asyl.

När ska man få uppehållstillstånd i Sverige?

  • Uppehållstillstånd När en asylsökande beviljats uppehållstillstånd ska personen folkbokföra sig i Sverige. Det är Skatteverket som administrerar ansökan och fattar beslut om folkbokföring (de fyra sista siffrorna i personnumret). För att få rätt till fullständig vård krävs en folkbokföring.