:

Vart får man parkera släp?

Innehållsförteckning:

  1. Vart får man parkera släp?
  2. Var kan man parkera i Stockholm?
  3. Varför får du inte parkera på en gångfartsplats?
  4. Hur länge får fordon parkeras på gata eller allmän väg?
  5. Hur långt får du köra med släpvagn?

Vart får man parkera släp?

En släp- eller husvagn ihopkopplad med en bil parkerar på samma biljett som bilen. Biljetten ska vara synlig i bilens framruta. En släpvagn utan bil som står på en avgiftsbelagd parkeringsplats ska betala för parkeringen.

Var kan man parkera i Stockholm?

Om du har bilen med dig eller hyr bil i Stockholm kan du parkera på en infartsparkering, i ett parkeringsgarage eller på gatuparkering. Kör du bil i Stockholms innerstad är du skyldig att betala trängselskatt.

Varför får du inte parkera på en gångfartsplats?

  • På en gågata eller i ett gångfarts- område får du endast parkera på särskilt anordnade parkeringsplatser. Du får inte parkera på en huvudled. Du får inte parkera bredvid ett annat 4-hjuligt fordon som har stannat eller parkerat längs en väg. Du får inte heller parkera bredvid till exempel en container som står på en väg.

Hur länge får fordon parkeras på gata eller allmän väg?

  • På en gata eller allmän väg får fordon inte parkeras under längre tid än 24 timmar i följd på vardagar, utom vardag före sön- och helgdag. Detta gäller inte i de fall generella regler förbjuder stannande eller par- kering, t.ex. vid backkrön, kors- ning, huvudled eller om särskild utmärkning anger något annat.

Hur långt får du köra med släpvagn?

  • Du får köra högst 40 km/tim med obromsad släp- eller husvagn, eller högst 80 km/tim med bromsad släp- eller husvagn eller obromsad släp- eller husvagn under vissa omständigheter. Läs mer på sidan om hastighet för släp.