:

Hur nära får man parkera i en T-korsning?

Innehållsförteckning:

  1. Hur nära får man parkera i en T-korsning?
  2. Vad räknas som en T-korsning?
  3. Vem kör först i en T korsning?
  4. Vad är förbjudet att parkera vid övergångsställe?
  5. När får ett fordon stannas eller parkeras i en vägkorsning?
  6. Varför får du inte parkera på en gångfartsplats?
  7. När får du stanna eller parkera ett fordon?

Hur nära får man parkera i en T-korsning?

Du får inte stanna eller parkera på ett övergångs ställe eller närmare än 10 meter före ett övergångsställe. Du får inte stanna eller parkera i en vägkorsning eller närmare än 10 meter från den korsande körbanans närmaste ytterkant.

Vad räknas som en T-korsning?

T-korsning (tre vägskorsning) T-korsning är en vägkorsning där tre vägar möts. I vägkorsningar där trafiksignaler eller vägmärken saknas gäller högerregeln. D.v.s. att du är skyldig att lämna företräde åt fordon som närmar sig från höger.

Vem kör först i en T korsning?

Det märks ut med vägmärket väjningsplikt kombinerat med tilläggstavlan flervägs väjning. I sådana korsningar gäller ömsesidig hänsyn, dvs att ingen har mer rätt att köra före den andra. Här gäller det att man hjälps åt! Vanligtvis brukar den bil som kommer först fram till korsningen köra först.

Vad är förbjudet att parkera vid övergångsställe?

  • Parkering vid övergångsställe: Det är förbjudet att stanna eller parkera på eller tio meter före ett övergångsställe. Det är där emot tillåtet att parkera efter övergångsstället.

När får ett fordon stannas eller parkeras i en vägkorsning?

  • Ett fordon får inte stannas eller parkeras i en vägkorsning eller inom ett avstånd av 10 meter från en korsande körbanas närmaste ytterkant. Samma avståndsregel gäller för T-korsning. Tiometersregeln gäller även på eller innan övergångsställe och cykelöverfart.

Varför får du inte parkera på en gångfartsplats?

  • På en gågata eller i ett gångfarts- område får du endast parkera på särskilt anordnade parkeringsplatser. Du får inte parkera på en huvudled. Du får inte parkera bredvid ett annat 4-hjuligt fordon som har stannat eller parkerat längs en väg. Du får inte heller parkera bredvid till exempel en container som står på en väg.

När får du stanna eller parkera ett fordon?

  • Du får inte stanna eller parkera på en motorväg eller motortrafikled. Ett fordon får inte stannas eller parkeras: på eller inom ett avstånd av tio meter före en cykelpassage eller en cykelöverfart, på eller inom ett avstånd av tio meter före en korsande cykelbana eller gångbana, 10 m 10 m 10 m 10 m 10 m