:

Får vem som helst parkera på boendeparkering?

Innehållsförteckning:

  1. Får vem som helst parkera på boendeparkering?
  2. Får man parkera på cykelväg?
  3. Varför får du inte parkera på en gångfartsplats?
  4. Kan du parkera på platser med skyltar för boendeparkering?
  5. Vad kostar parkering med boendeparkering i Solna?
  6. När får du stanna eller parkera ett fordon?

Får vem som helst parkera på boendeparkering?

Alla får parkera på boendeparkeringar, men de som har ett boendeparkeringstillstånd får parkera på dessa platser under längre tid och för en lägre avgift. För att kunna ett boendeparkeringstillstånd måste du vara folkbokförd i ett område där det finns boendeparkering.

Får man parkera på cykelväg?

Du får inte stanna eller parkera i en vägkorsning eller närmare än 10 meter från den korsande körbanans närmaste ytterkant. Du får inte stanna eller parkera (med något hjul) i ett cykelfält på en gångbana på en cykelbana.

Varför får du inte parkera på en gångfartsplats?

  • På en gågata eller i ett gångfarts- område får du endast parkera på särskilt anordnade parkeringsplatser. Du får inte parkera på en huvudled. Du får inte parkera bredvid ett annat 4-hjuligt fordon som har stannat eller parkerat längs en väg. Du får inte heller parkera bredvid till exempel en container som står på en väg.

Kan du parkera på platser med skyltar för boendeparkering?

  • Som besökare får du parkera på platser som har skyltar för boendeparkering, men du måste betala ordinarie taxa. Om du har tillstånd inom till exempel område Va(Vasastan) får du boendeparkera på platser med skylten ”Boende Va”. I gränsen mellan områdena Vaoch Ci(City) finns parkeringsplatser som är skyltade ”Boende Va/Ci”.

Vad kostar parkering med boendeparkering i Solna?

  • 40 kr/dygn därefter 4 kr/påbörjad timme. Möjlighet finns att köpa dygn för dygn. För att parkera med boendeparkering krävs som tidigare ett boendeparkeringstillstånd som visar att du har rätt att parkera med boendeparkering i Solna.

När får du stanna eller parkera ett fordon?

  • Du får inte stanna eller parkera på en motorväg eller motortrafikled. Ett fordon får inte stannas eller parkeras: på eller inom ett avstånd av tio meter före en cykelpassage eller en cykelöverfart, på eller inom ett avstånd av tio meter före en korsande cykelbana eller gångbana, 10 m 10 m 10 m 10 m 10 m