:

Kan man pierca sig när man är 14?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man pierca sig när man är 14?
  2. När får man ta piercing utan föräldrars tillåtelse?
  3. Vad är åldersgränsen för Navelpiercing?
  4. Vilken piercing gör ondast att ta?
  5. Får man ta Navelpiercing när man är 14?
  6. Hur känns det att ta Tungpiercing?
  7. Vem får pierca?
  8. Vart kan man göra Navelpiercing i Stockholm?
  9. Är det farligt att ta hål i naveln?
  10. Kan man pierca sig när man är 13?

Kan man pierca sig när man är 14?

I Socialstyrelsens allmänna råd 1995:3 anges att piercing eller tatuering av minderåriga inte bör ske utan föräldrars medgivande. Det finns dock ingen lagstadgad skyldighet att följa rådet. Som det är i dag saknar alltså föräldrar stöd i lagen att förhindra sina barn att tatuera eller pierca sig.

När får man ta piercing utan föräldrars tillåtelse?

Åldersgränser i Sverige Sverige har inga lagstadgade åldersgränser för piercing, men många tatuerings- och piercingkliniker tillämpar en åldersgräns på mellan 13 och 18 år (13/14 år med en av målsmans tillstånd). Att pierca sig själv eller piercing utförd utan nödvändig hygien och kunskap kan leda till komplikationer.

Vad är åldersgränsen för Navelpiercing?

Åldersgräns 15 år med förälders tillstånd.

Vilken piercing gör ondast att ta?

Det gör mycket ondare att pierca sig med en öronhålspistol, då kroppen tillfogas onödigt stor skada då man gör ett hål med ett trubbigt smycke som slås genom kroppen. De smycken som sätts i med öronpistoler sitter oftast väldigt tätt, och tillåter inte örat att svullna.

Får man ta Navelpiercing när man är 14?

I Sverige finns inga lagar som förbjuder exempelvis frisörsalonger att pierca personer under 18 år. Socialstyrelsen har bl. a. uttalat att man inte bör pierca någon under 18 år utan vårdnadshavares samtycke men det finns alltså inget förbud.

Hur känns det att ta Tungpiercing?

En tungpiercing gör faktiskt oftast inte alls så ont som de flesta tror att den ska göra. Det värsta med att göra en tungpiercing är faktiskt tanken på att pierca sig. Själva sticket går mycket snabbt och sekunden efter det är klart så är smärtan över.

Vem får pierca?

Enligt Socialstyrelsen faller även ingrepp som piercing/håltagning och tatuering inom vårdnadshavarens bestämmanderätt enligt 9 kap föräldra- balken. Det innebär att om vårdnadshavaren, vanligen föräldrarna, inte har gett sitt samtycke får ett sådant ingrepp inte göras så länge barnet är omyndigt.

Vart kan man göra Navelpiercing i Stockholm?

navelpiercing stockholm

  • tattookenth /downtown tattoo. Storgatan 1. ...
  • Heavenly Ink Tattoo and Piercing. www.heavenlyink.se. ...
  • Märsta INK Tattoo & Piercing. Dalgatan 10C. ...
  • Platinum Piercing AB. www.platinuminkpiercing.se. ...
  • Spader Ess Piercing Shop & Studio. Torsgatan 38. ...
  • Plain Pain Tatto o. Piercing. ...
  • Rozz Shop. ...
  • Teds Tattoo Art & Piercing.

Är det farligt att ta hål i naveln?

Personer med nedsatt immunförsvar, skadade hjärtklaffar, hudsjukdom eller protesbärare bör avrådas från piercing. Då immunbristsjukdomar och klaffel länge går odiagnostiserade tillråds generell restriktivitet. Piercing genom slemhinnor verkar utgöra en särskild risk där allvarliga komplikationer kan bli följden.

Kan man pierca sig när man är 13?

Minderåriga måste ha föräldrarnas tillstånd för att pierca sig. ... Det är skrämmande att man bara kan stövla in och få pierca sig när man bara är 13 år, säger flickans pappa till Punkt SE.