:

Får man permittera igen?

Innehållsförteckning:

  1. Får man permittera igen?
  2. När kan man bli permitterad?
  3. Måste man Korttidspermittering alla?
  4. När kan man ansöka om Korttidspermittering 2021?
  5. När kommer Permitteringsstödet?

Får man permittera igen?

För att använda korttidspermitteringen måste både arbetsgivare och arbetstagare vara överens om det. Företagen har kunnat permittera från mitten av mars 2020 och systemet har både förstärkts och förlängts. Det gäller fram till och med 30 september 2021.

När kan man bli permitterad?

Anställningen upphör inte vid permittering Permittering kan bli aktuellt om en arbetsgivare under en period inte kan erbjuda lika mycket arbete som tidigare. Efter förhandling med facket kan arbetsgivaren besluta att den anställda inte längre är skyldig att närvara på jobbet i lika hög grad som tidigare.

Måste man Korttidspermittering alla?

Minst 70 procent av alla anställda måste godkänna en sådan överenskommelse, vilket inte torde bli ett större problem. Regeln säger dock att de anställda även måste ingå och delta i korttidspermitteringen. Dessutom ska samtliga anställda, som deltar i permitteringen, permitteras i samma omfattning.

När kan man ansöka om Korttidspermittering 2021?

Under januari–september kan du också söka stöd för korttidsarbete upp till 80 procent av arbetstiden. Staten står för 75 procent av kostnaden för arbetstidsminskningen under hela perioden. *Nivå 4 med 80 procent korttidspermittering kan sökas för perioden 1 januari–30 september 2021.

När kommer Permitteringsstödet?

När ett företag väl har gjort sin ansökan kan det ta cirka två veckor för Tillväxtverket att handlägga ärendet innan beslut tas och sedan ytterligare en vecka innan utbetalning kan ske till arbetsgivaren. Vi är då framme vid mellan den 12 april och den 5 maj.