:

Får man ny prövotid efter återkallat körkort?

Innehållsförteckning:

  1. Får man ny prövotid efter återkallat körkort?
  2. När ryker körkortet prövotid?
  3. Vad händer om man krockar under sin prövotid?
  4. Hur länge återkallas körkort?
  5. Hur lång tid tar det att få körkortstillstånd för MC?
  6. Hur lång tid tar det att få körkortet på posten?
  7. När kan man få körkortet indraget?

Får man ny prövotid efter återkallat körkort?

Även den som tar nytt körkort efter att ha fått sitt körkort återkallat får en prövotid på två år. Prövotid gäller inte för körkort behörighet AM (moped). För att Transportstyrelsen ska utfärda ett körkort krävs att du är permanent bosatt i Sverige.

När ryker körkortet prövotid?

Vanligtvis blir ens körkort indraget om man håller en hastighet på 20km/h över hastighetsgränsen på en 30-väg, eller en hastighet på över 30km/h på vägar med högre hastighetsbegräsning än 30km/h.

Vad händer om man krockar under sin prövotid?

Saker som fortkörning, böter, rattfylleri och krockar kan leda till indraget körkort. ... Men har du prövotid får du böter plus att ärendet sedan tas vidare till Transportstyrelsen. Det är inte polisen som bedömer dig annorlunda utan Transportstyrelsen som har andra regler. De kan då kräva att du gör om förarprovet.

Hur länge återkallas körkort?

Spärrtiden är den tid som ditt körkort ska vara återkallat. Tiden börjar gälla från den dag polisen omhändertog ditt körkort. Tiden anges i månader från 1 till 36 månader. Hur lång tid du blir utan körkort beror på trafikbrottet, ditt behov av körkort och hur du tidigare har uppträtt i trafiken.

Hur lång tid tar det att få körkortstillstånd för MC?

Om alla de kraven är uppfyllda och alla handlingar kommit in, tar det i normalfallet två till fyra veckor att få körkortstillståndet. Om du har en digital brevlåda kommer ditt körkortstillstånd att skickas dit. Om din ansökan kräver en utredning kan det ta längre tid.

Hur lång tid tar det att få körkortet på posten?

Grattis till körkortet! Inom fem arbetsdagar skickar Transportstyrelsen ditt körkort i ett rekommenderat brev som du ska hämta ut personligen inom två veckor. Du måste då ta med en godtagbar och giltig id-handling.

När kan man få körkortet indraget?

Om du gjort dig skyldig till ett allvarligt brott som inte behöver vara ett trafikbrott eller ha samband med bilkörning, till exempel grov misshandel, grovt narkotikabrott eller tillåtande av olovlig körning, kan det också vara grund för att körkortet återkallas.