:

Får man smasha på serve i badminton?

Innehållsförteckning:

  1. Får man smasha på serve i badminton?
  2. Hur räknas poängen Vid singelspel i badminton?
  3. Vilka linjer gäller vid singelspel i badminton?
  4. Hur många servar i badminton?
  5. Hur går en serve till i badminton?
  6. Får man passa i badminton?
  7. Hur långt går man i badminton?
  8. Vad är reglerna i badminton?
  9. Vilka slag finns i badminton?
  10. Vilka skillnader i regler finns för singel och dubbelspel i badminton?

Får man smasha på serve i badminton?

Det gäller att slå bollen över nätet så att den landar på din motståndares sida utan att motståndaren kan slå den tillbaka. Du kan slå bollen snabbt, långsamt, högt eller lågt. Du kan smasha med maximal styrka eller använda det känsligaste slaget. Varje bollomgång börjar med ett slag som kallas serve.

Hur räknas poängen Vid singelspel i badminton?

Varken servare eller den som tar emot serven får stå på någon linje. Om servaren har jämn poäng (0, 2, 4 osv), servar spelaren från höger ruta och vid ojämn poäng servar spelaren från vänster ruta. Vid singel används de inre sidolinjerna och de bakre kortlinjerna både vid serve och under spel.

Vilka linjer gäller vid singelspel i badminton?

I singel gäller inre sidolinjer och baslinje, både vid serv och spel. I dubbel gäller bakre servlinje (kort linje) och yttre sidolinjer. Vid spel gäller de yttre linjerna. Man får poäng på varje boll oavsett vem som servar.

Hur många servar i badminton?

En match består av omgångar som kallas set. Man spelar i bäst av tre set, den spelare som först får 21 poäng vinner ett set. Den som först vunnit två set vinner matchen. Om det står 20-20 i ett set måste en spelare ta två poäng fler än motståndaren för att vinna setet.

Hur går en serve till i badminton?

Serve

  • Bollen måste i serveögonblicket träffas klart under servarens midja.
  • Rackethuvudet måste peka helt eller snett nedåt golvet när man slår serven.
  • Serven skall genomföras med en rörelse utan stopp.
  • För att vara godkänd måste bollen nå eller förbi främre servelinjen och hamna inom respektive serveruta.

Får man passa i badminton?

Före varje set bestämmer man inbördes vem som ska börja att serva och vem av motståndarna som ska ta emot serven. Det är bara servaren och mottagaren som måste stå inne i sina respektive serverutor. Deras partners får stå var som helst bara man inte skymmer eller hindrar motståndarna.

Hur långt går man i badminton?

Så vilken typ av action ser man i badminton? En badmintonmatch består av konstant hög koncentrationsagerande: springande, hoppande, snurrande, smidighetsagerande, springa baklänges, kastande och slå. I en typisk match täcker spelaren varje centimeter av banan och springer mer än 1,5 km.

Vad är reglerna i badminton?

Kortfattade regler Den spelare/det par som först får 21 poäng har vunnit ett set. Man kan även räkna först till 11 poäng har vunnit. Dock gäller att om det skulle bli 20 lika, så måste en sida vinna med två bollar. Man kan dock allra högst spela till 30 poäng.

Vilka slag finns i badminton?

Du kan slå bollen på massor med olika sätt: hårda smashar; korta lobbar; högt eller lågt; snabbt eller långsamt; med forehand eller backhand osv. Det som är tjusningen med badminton är att det finns så många olika sätt att slå för att överlista motståndaren.

Vilka skillnader i regler finns för singel och dubbelspel i badminton?

Singel En match där det är en spelare på vardera sidan om nätet. Dubbel En match där det är två spelare på vardera sidan om nätet. Servande sida Den sida som har rätt att serva. Mottagande sida Den sida som befinner sig på andra sidan nätet emot den servande sidan.