:

Varför har man mensvärk när man äter p-piller?

Innehållsförteckning:

  1. Varför har man mensvärk när man äter p-piller?
  2. Vad är normal mensvärk?
  3. Varför går man upp i vikt när man äter p-piller?
  4. Kan man ha mensvärk i benen?
  5. Varför har jag så ont i benen?

Varför har man mensvärk när man äter p-piller?

Oftast får du någon form av hormonell behandling med p-piller, p-plåster, p-ring eller p-stav. De gör att du inte får någon ägglossning och därför inte heller någon vanlig mens eller mensvärk.

Vad är normal mensvärk?

Mensvärk kan ge såväl en dov och molande värk som stark smärta i nedre delen av magen. Vissa får endast lite mensvärk medan andra kan få väldigt ont. Mensvärken uppstår vanligtvis någon dag innan mensen kommer och är oftast som starkast under första och andra dagen av mensen.

Varför går man upp i vikt när man äter p-piller?

Det är inget ovanligt att unga tjejer som vill börja med p-piller drar sig för att börja med det eftersom de har hört att de går upp i vikt. Eller att man tror att p-pillret är orsaken till eventuell viktökning. En ny avhandling visar dock att p-piller inte orsakar viktuppgång.

Kan man ha mensvärk i benen?

Det första tecknet på endometrios är ofta svår mensvärk som börjar några dagar före mensstart, och är som värst de första 2–3 dagarna av mensen. Smärtan kan vara mycket intensiv och stråla ut i ryggen, underlivet och benen. Dessa första symtom kommer vanligtvis redan i tonåren.

Varför har jag så ont i benen?

Möjliga orsaker Har du ont i benen på natten eller en allmän, molande värk i benen kan det röra sig om brist på vissa vitaminer och mineraler. Molande värk i benen vid vila uppstår ofta när man blir äldre om blodcirkulationen försvagats. Rökning kan orsaka en känsla av att musklerna är trötta eller ”sover”.