:

Måste man göra uppehåll med p-piller?

Innehållsförteckning:

  1. Måste man göra uppehåll med p-piller?
  2. Kan du bli gravid när man är på p-piller?
  3. Varför får man ont i ryggen när man har mens?
  4. Borde man sluta med p-piller?
  5. Vad ska man äta när man har mensvärk?
  6. Vilken tablett är bäst mot mensvärk?

Måste man göra uppehåll med p-piller?

Du kan strunta i att ta dina sockerpiller, eller ditt planerade uppehåll om du vill slippa ha mens varje månad. Eller om du vill flytta fram mensen någon gång. Då börjar du direkt på en ny karta efter det sista p-pillret på kartan.

Kan du bli gravid när man är på p-piller?

P-piller är ett skydd mot graviditet i form av tabletter som du tar varje dag. P-piller innehåller hormoner som bland annat gör att du inte får någon ägglossning och därför inte kan bli gravid. P-piller ger ett mycket säkert skydd mot att bli gravid om du tar dem som du ska.

Varför får man ont i ryggen när man har mens?

Runt livmodern finns mycket nerver som påverkas när den drar ihop sig. Det är också därför det kan göra ont i ryggen, ljumskarna och låren. Om du lider av kraftig och svår mensvärk kan det även bero på följande orsaker: Endometrios som innebär att det finns livmoderslemhinna på andra ställen än inuti livmodern.

Borde man sluta med p-piller?

Självklart kan du sluta med dina p-piller när du vill, det bestämmer du själv. Det är bara att sluta. Men det är bättre för kroppen att inte göra något uppehåll om du kommer att börja igen inom några månader. Det blir nämligen en omställning för kroppen varje gång du börjar om.

Vad ska man äta när man har mensvärk?

Fibrer, kalcium och D-vitamin Fibrer som du hittar i ärtor, böner och linser, fullkornsbröd och hallon rensar matsmältningssystemet och håller en bra hormonbalans och kalcium från mejeriprodukter och spenat hjälper musklerna att slappna av Andra kalciumrika livsmedel är bland annat lax, sardiner och nötter.

Vilken tablett är bäst mot mensvärk?

Du kan använda receptfria smärtstillande läkemedel mot mensvärk. Det är bra att ta läkemedlet så snabbt som möjligt när du känner av besvären. Följ alltid den dos som rekommenderas på förpackningen. Läkemedel som innehåller till exempel ibuprofen eller naproxen lindrar ofta mensvärk bäst.