:

Får man merit av tyska 1?

Innehållsförteckning:

  1. Får man merit av tyska 1?
  2. Får man merit för spanska 5?
  3. Hur mycket meritpoäng ger matte 5?
  4. Vilka betyg ger meritpoäng?
  5. Kan man läsa 2 moderna språk?
  6. Hur fungerar moderna språk på gymnasiet?
  7. Vad gör man i spanska 5?
  8. Vilka språk ger meritpoäng?

Får man merit av tyska 1?

Det är tillåtet att läsa Modersmål i stället för Moderna språk - men för Modersmål får man inga meritpoäng alls, inte i nåt steg.

Får man merit för spanska 5?

Meritpoäng för moderna språk - max 1,5 meritpoäng Moderna språk 4 ger 1 meritpoäng. Moderna språk 5 ger 0,5 meritpoäng.

Hur mycket meritpoäng ger matte 5?

Om behörighetskravet är matematik 3 så ger matematik 4 en halv meritpoäng och matematik 5 en meritpoäng (totalt 1,5 meritpoäng).

Vilka betyg ger meritpoäng?

Kurser i moderna språk, matematik och engelska kan ge meritpoäng och kallas meritkurser. För att en kurs ska ge meritpoäng måste man ha lägst betyg E i kursen. Kurser som krävs för särskild behörighet ger inte meritpoäng. I rutan uppe till höger ser du vilka kurser som ger vilken meritpoäng i de olika ämnena.

Kan man läsa 2 moderna språk?

Man kan läsa en eller två kurser i moderna språk inom Individuellt val. På flera gymnasieprogram kan moderna språk, dessutom, läsas som kurser inom programfördjupningen. På de gymnasieprogram där moderna språk är ett obligatoriskt ämne ska skolan alltid erbjuda dig att läsa tyska, franska och spanska.

Hur fungerar moderna språk på gymnasiet?

I gymnasieskolan är ämnet moderna språk endast obligatoriskt på fyra högskoleförberedande program. På dessa måste eleverna läsa 1 poäng men det går att välja till fler kurser. På de flesta program där moderna språk inte är obligatoriskt kan eleverna välja till ämnet.

Vad gör man i spanska 5?

Under kursen får du möta texter av olika slag på mer formell nivå än tidigare. Du får även själv söka relevanta spanskspråkiga källor att kommentera, diskutera och analysera muntligt och skriftligt.

Vilka språk ger meritpoäng?

Kurser i moderna språk, matematik och engelska kan ge meritpoäng och kallas meritkurser. För att en kurs ska ge meritpoäng måste man ha lägst betyg E i kursen. Kurser som krävs för särskild behörighet ger inte meritpoäng.