:

Hur lång är utbildningen till polis?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång är utbildningen till polis?
  2. Har man lön när man läser till polis?
  3. Vilken utbildning behöver man för att bli polis?
  4. Vilka städer kan man läsa till polis?
  5. Hur ska en polis vara?
  6. Kan man bli polis med synfel?
  7. Vad tjänar en nyutexaminerad polis?

Hur lång är utbildningen till polis?

Hur lång är specialistutbildningen till polis? Utbildningen är 1,5 år fördelat på ett års studier och därefter sex månaders praktik i form av aspiranttjänstgöring i polismyndighetens olika verksamheter.

Har man lön när man läser till polis?

Under utbildningen får de som tjänar upp till 28.000 kronor/månad behålla sin nuvarande lön. Deltagare med högre lön får gå ner till 28.000 kronor/månad. Efter utbildningen tillämpas individuell lönesättning och man går in i den lönebild som gäller för funktionen.

Vilken utbildning behöver man för att bli polis?

Polisutbildningen innefattar fem terminer, varav sex månader är praktik, en så kallad aspirantutbildning. Efter examen är du behörig att söka anställning som polis. Du kan studera vid fem orter i Sverige: i Umeå, Stockholm (Huddinge), Borås, Växjö och Malmö. Det går att läsa utbildningen på distans.

Vilka städer kan man läsa till polis?

Polisutbildningen finns på följande fem orter i Sverige: Umeå universitet, Södertörns högskola i Huddinge utanför Stockholm, Högskolan i Borås, Linnéuniversitet i Växjö samt på Malmö universitet. I Umeå, Växjö, Borås och Malmö kan du läsa utbildningen på distans.

Hur ska en polis vara?

Klart är att bedömningen bygger på Polismyndighetens ”Kompetensprofil för nyutbildad polis samt profil för antagning till polisutbildningen”. Där kan man läsa att en polis ska vara mogen, lyhörd och flexibel, engagerad och ansvarsfull, tålmodig och noggrann samt kommunikativ.

Kan man bli polis med synfel?

Synkrav. Lägst 0,1 utan korrektion respektive 0,8 med korrektion på varje öga och normalt färgseende.

Vad tjänar en nyutexaminerad polis?

Den lägsta lönen, som polis, ligger på 25 500 kr. Han, för det är en man, finns inom samtliga sektorer. Närmaste lön för en kvinna inom detta yrke tjänar 25 900 kr.