:

Får man färg av solkräm?

Innehållsförteckning:

  1. Får man färg av solkräm?
  2. Måste mörkhyade använda solkräm?
  3. Kan man sola i skuggan?
  4. Hur får man mer färg i ansiktet?
  5. Hur många timmar kan man sola?

Får man färg av solkräm?

Det tar längre tid att få färg när man använder solskyddsfaktor, men gör man rätt slipper man bränna sig. Det är viktigt att använda en solkräm som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. UVA: Det är dessa solstrålar som ger oss den bruna färgen, men de gör också att huden åldras och blir rynkig i förtid.

Måste mörkhyade använda solkräm?

Jag som har mörk hud behöver inte använda solskydd. Mörk hud har ett bättre skydd mot solens strålar än ljus hud, men man kan fortfarande bränna sig och få solskador, till exempel soleksem, eller hyperpigmentering av solen. Att mörkhyade drabbas av hudcancer är ovanligt men det kan förekomma.

Kan man sola i skuggan?

Solbrun även i skuggan Även i skuggan kan du utsättas för ända upp till hälften av solens UV-strålning. Det beror på att den blå himlen sprider solens strålar. Att många bränner sig på stranden eller på sjön beror inte på att vattnet reflekterar UV-strålarna – det beror på att det oftast är fri himmel där.

Hur får man mer färg i ansiktet?

6 tips för jämn och snygg solbränna!

  1. Använd solskydd med hög solskyddsfaktor. Solskydd med hög solskyddsfaktor (SPF), mellan 30 och 50 är att rekommendera. ...
  2. Sola i skuggan. ...
  3. Undvik eller var försiktig mellan klockan 11.00 – 14.00. ...
  4. Undvik att bränna dig. ...
  5. Drick vatten! ...
  6. Återfukta huden efter solning.

Hur många timmar kan man sola?

Enligt Olle Larkö är det sola lagom som gäller. Hur mycket det är beror bland annat på din hudtyp, årstid och var du befinner dig. – För de flesta svenskar räcker 15–30 minuter per dag för att bilda D-vitaminet vi behöver. Har man en mörkare hudtyp kan man vara lite längre i solen.