:

Får jag maila namn?

Innehållsförteckning:

  1. Får jag maila namn?
  2. Får man maila betyg?
  3. Är det rättsligt acceptabelt att skicka personuppgifter via e-post?
  4. Är betyg personuppgift?
  5. Är det säkert att skicka personnummer via mail?
  6. Får man maila Arbetsgivarintyg?

Får jag maila namn?

skollagen. Där finns också en laglig grund för viss personuppgiftsbehandling. Men trots att det finns ett lagligt intresse bör inte personuppgifter spridas genom e-​post i onödan utan de ska skickas endast om det är nödvändigt för ett specifikt ändamål och enbart till de personer som behöver ta del av dem.

Får man maila betyg?

Eftersom ditt betyg är en personuppgift som tillhör dig kan du själv bestämma vem som ska ha tillgång till den (dina klasskamrater) och hur den får hanteras (på mail). Du kan alltså inte bryta mot GDPR genom att lagra/hantera/dela dina egna personuppgifter.

Är det rättsligt acceptabelt att skicka personuppgifter via e-post?

Informera på er webb i samband med e-postadressen hur ni behandlar personuppgifter eller länka därifrån till er integritetspolicy.

Är betyg personuppgift?

Personuppgifter omfattar all information som kan hjälpa till att identifiera en person eller deras familj. I skolarkiv är detta deras namn, adress, kontaktuppgifter, disciplinära uppgifter, samt betyg och framstegsrapporter. Denna typ av uppgifter förblir ”personliga”, även om en person väljer att publicera dem.

Är det säkert att skicka personnummer via mail?

Personnummer räknas inte som en känslig personuppgift men däremot får personnummer bara behandlas (t ex skickas med e-post) om det är klart motiverat med hänsyn till ändamålet med behandlingen. ... Då bör man plocka bort personnumret.

Får man maila Arbetsgivarintyg?

Arbetsgivaren fyller i och skickar intyget digitalt via e-tjänsten arbetsgivarintyg.nu. När arbetsgivaren skickat intyget via arbetsgivarintyg.nu får arbetstagaren ett meddelande via mejl eller sms. Arbetstagaren måste då logga in på a-kassans Mina sidor inom sex veckor för att godkänna arbetsgivarintyget.