:

Kan man ta lån under provanställning?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man ta lån under provanställning?
  2. Får man ta lån när man har sjukersättning?
  3. Får man lån på vikariat?
  4. Får man ta lån när man är föräldraledig?
  5. Kan man få bolån utan kontantinsats?

Kan man ta lån under provanställning?

Om du uppfyller andra krav och anses ha en hög kreditvärdighet kan det hända att du kan få ett bolån även om du bara har en provanställning. Ett annat sätt att öka chanserna att få ett lån är att söka lånet tillsammans med maka/ make, sambo eller någon annan närstående, som har en fast inkomst.

Får man ta lån när man har sjukersättning?

Ja, du har möjlighet att låna pengar med sjukersättning. Det finns banker och långivare som inte kräver att du arbetar för tillfället, så länge du kan uppvisa någon form av inkomst. Sjukpenning och sjukersättning från Försäkringskassan kan räknas som inkomst när du ansöker om lån.

Får man lån på vikariat?

Att vara projektanställd, vikarie, säsongsanställd eller frilansa blir allt vanligare. Ett vanligt missförstånd är att det inte är möjligt att ett bolån utan fast anställning. Det är fullt möjligt att få bolån under andra anställningsförhållanden men det kan kräva mer arbete för dig som låntagare.

Får man ta lån när man är föräldraledig?

Kan jag söka banklån när jag är föräldraledig? Ja, i de flesta fall. När vi gör en kreditprövning utgår vi från din ordinarie inkomst, hur länge du är föräldraledig och om du planerar att fortsätta på ditt tidigare jobb med samma inkomst efter föräldraledigheten.

Kan man få bolån utan kontantinsats?

Om du inte har hunnit spara ihop till en hel kontantinsats finns möjligheten att låna till delar av den med ett lån som inte har bostaden som säkerhet, ett så kallat privatlån. Det som skiljer ett privatlån mot ett bolån är oftast att räntan är högre och återbetalningstiden för lånet är kortare.