:

Får man anställa under permittering?

Innehållsförteckning:

  1. Får man anställa under permittering?
  2. Vilken lön får jag vid Korttidspermittering?
  3. Får man jobba någon annanstans under permittering?
  4. Varför permitterar man?
  5. Hur räknar man ut lönen vid permittering?
  6. Hur mycket betalar Tillväxtverket?
  7. Hur räknas Permitteringslön ut?

Får man anställa under permittering?

Arbetsgivaren ska i möjligaste mån bemanna sin verksamhet med anställda som omfattas av korttidspermittering/korttidsarbete. Om det finns ett behov av att anställa en viss typ av kompetens, som inte finns bland de permitterade, kan det vara nödvändigt att nyanställa.

Vilken lön får jag vid Korttidspermittering?

Stödet innebär att en arbetstagare med en månadslön på 32 700 kronor som får gå ned i arbetstid till 40 procent behåller 92,5 procent av sin lön, det vill säga ca 30 250 kronor. Samtidigt minskar arbetsgivarens kostnader med 52,5 procent, från ca 43 000 för lön och arbetsgivaravgifter till 20 425 kronor.

Får man jobba någon annanstans under permittering?

Du kan arbeta för en annan arbetsgivare medan du är permitterad. Om du är heltidspermitterad eller permitterad med förkortad arbetsvecka får du då i stället jämkad dagpenning.

Varför permitterar man?

Permittering kan bli aktuellt om en arbetsgivare under en period inte kan erbjuda lika mycket arbete som tidigare. Efter förhandling med facket kan arbetsgivaren besluta att den anställda inte längre är skyldig att närvara på jobbet i lika hög grad som tidigare.

Hur räknar man ut lönen vid permittering?

Så räknas permitteringslönen ut

  1. Räkna ut ditt genomsnittliga ob-tillägg och andra rörliga ersättningar under den senaste tremånadersperioden med din vanliga arbetsgrad. ...
  2. Dela sedan den summan med antalet timmar du har jobbat under samma period.
  3. Lägg ihop siffran med din vanliga timlön.

Hur mycket betalar Tillväxtverket?

mycket kan du få i stöd Permitteringsnivåerna är fortsatt 20, 40 eller 60 procent. Under januari–september kan du också söka stöd för korttidsarbete upp till 80 procent av arbetstiden. Staten står för 75 procent av kostnaden för arbetstidsminskningen under hela perioden.

Hur räknas Permitteringslön ut?

Så här räknar du ut din permitteringslön: Fram till du blir permitterad ska du ha din vanliga lön. Från första permitteringsdagen ska du ha din vanliga timlön eller månadslön och ett genomsnitt av ob och andra rörliga ersättningar från de tre senaste månaderna. På Handels kan du läsa mer om korttidspermittering.