:

Får man lön vid internship?

Innehållsförteckning:

  1. Får man lön vid internship?
  2. Vad är ett traineeprogram?
  3. Är traineeprogram betalda?
  4. Är traineeprogram bra?
  5. Vad innebär trainee tjänst?

Får man lön vid internship?

Det är vanligt att skolor låter studenter tillgodoräkna tiden på ett internship till sina högskolepoäng och därför blir tiden som studenten arbetar berättigad till CSN. Därför behöver inte företaget betala ut någon lön eftersom studenten erhåller lön i form av CSN bidrag under perioden, precis som när han/hon studerar.

Vad är ett traineeprogram?

Trainee betyder enligt Svenska akademins ordlista att vara en ”person som utbildas av företag till en chefsbefattning”. Traineeprogrammen fungerar ofta som en anställning och syftar vanligtvis till att hitta framtida ledare eller specialiserade medarbetare.

Är traineeprogram betalda?

Ta reda på vilken anställningsform du får som trainee. ... Din lön som trainee bör motsvara den ingångslön som du är rekommenderad. I vissa fall kan den vara lägre, men rekommendationen är att du kräver den lön som är du har utbildning för.

Är traineeprogram bra?

Fördelar. Att antas som trainee innebär många fördelar. Dels har du möjlighet att prova på flera olika arbetsområden och därmed lär känna företaget i dess helhet, dels kan du skapa dig ett stort och brett kontaktnät betydelsefullt både nu och senare i din karriär .

Vad innebär trainee tjänst?

En traineetjänst kan ha många olika former. Oftast syftar en traineetjänst till att en nyutexaminerad, person ska få en intern utbildning och en plats inom företaget. Teori varvas oftast med praktik. Traineetiden är oftast redan den en tillsvidareinställning.