:

Vad betyder lån i Stadshypotek?

Innehållsförteckning:

  1. Vad betyder lån i Stadshypotek?
  2. Vad är Kapitalfrigöringskredit?
  3. Vad innebär Hypotekspension?
  4. Varför inte låna med pension?
  5. Hur mycket får du låna som pensionär i bostaden?
  6. Kan pensionärer låna mer än 4,5 ggr i månaden?

Vad betyder lån i Stadshypotek?

Hos Stadshypotek har en sammanlagd lånevolym om ca 135 mdkr fått ny ränta under året (oräknat ränteändringar på de rent ränterörliga lånen), d v s betydligt mer än en tredjedel av alla lån med bunden ränta av något slag.

Vad är Kapitalfrigöringskredit?

I en kapitalfrigöringskredit betalar du inte räntan löpande utan den läggs ovanpå lånet under dess löptid. Du behöver heller inte amortera på lånet. Det gör att lånets storlek ökar med tiden.

Vad innebär Hypotekspension?

Med kapitalfrigöringskrediten Hypotekspension kan du som är 60+ få loss pengar ur din bostadsrätt, villa eller ditt fritidshus – och samtidigt bo kvar. Lite som att ta ut vinsten i förtid.

Varför inte låna med pension?

  • Låna med pension. Bara för att du har en fast inkomst i form av pension betyder det inte att du blir beviljad ett lån. Detta trots att pensionärer har garanterade inkomster i form av pension. Det svenska bankoligopolet är ofta inte intresserat av att göra några affärer med äldre kunder.

Hur mycket får du låna som pensionär i bostaden?

  • Lånar du som pensionär du mellan 50-70% av bostadens värde måste du amortera 1% av hela bolånet per år. Lånar du som pensionär mellan 70-85% av bostaden värde måste du amortera 2% av hela bolånet per år. Du får inte låna mer än 85% av bostadens värde.

Kan pensionärer låna mer än 4,5 ggr i månaden?

  • Bankerna medger dock sällan pensionärer att låna mer än 4,5 ggr din årliga pension. Sammanfattning: Du kan således var tvingad att amortera mellan 0-3% av ditt bolån (bestäms vid lånetillfället) Maximal amortering är 3% av ditt bolån.