:

Vem får köra Lånebil?

Innehållsförteckning:

  1. Vem får köra Lånebil?
  2. När får man hyrbil?
  3. Vad kostar en lånebil?
  4. Vad gäller vid hyrbil?
  5. Får någon annan köra hyrbilen?
  6. Vem är ansvarig för uthyrning tillståndet i ett Biluthyrningsbolag?
  7. När har man rätt till hyrbil?
  8. Vad kostar det att hyra flyttbil?
  9. Vad kostar det att hyra en bil på OKQ8?

Vem får köra Lånebil?

Det beror på uthyrningsbolaget. I allmänhet är reglerna angående ålder och körkort desamma som för huvudföraren. Vanligtvis behöver alla förare vara minst 21 år gamla och ha haft sitt körkort i minst 2 år. Villkoren varierar dock, så vi ber dig att läsa de specifika hyresvillkoren för din hyra.

När får man hyrbil?

Åldersgräns. Vissa begränsningar och/eller avgifter tillämpas på hyrestagare under 25 år i vissa länder. I Sverige får du hyra bil om du fyllt 18 år och har ett giltigt körkort. Om du är under 25 år ber vi dig att kontrollera villkoren som gäller vid bokningstillfället.

Vad kostar en lånebil?

Hur mycket kostar det att hyra en bil i en vecka i Sverige? En hyrbil i Sverige kostar i genomsnitt 3 320 kr per vecka (474 kr per dag).

Vad gäller vid hyrbil?

Skulle något hända med din bil kan din bilförsäkring ge ersättning för hyrbil. Om du har rätt till ersättningsbil beror dels på vilken försäkring du har och vem som orsakat olyckan. ... Du har också rätt till ersättning om ett annat svenskt fordon är ansvarig för olyckan.

Får någon annan köra hyrbilen?

DU FÅR ANVÄNDA HYRBILEN SOM DIN EGEN … Du får inte låna ut den annat än till familjemedlem. Om någon annan skall köra bilen måste du först detta godkänt av biluthyraren. Men kom ihåg att det är alltid du som har ansvaret för bilen och för att föraren har tillstånd att köra.

Vem är ansvarig för uthyrning tillståndet i ett Biluthyrningsbolag?

Den som ska vara ansvarig för uthyrningsverksamheten i ett bolag kan, men behöver inte, vara ägare eller sitta i bolagets styrelse. Vem som räknas som närstående anges i konkurslagen (1987:672). De ansvariga personerna ska vara bosatta i Sverige.

När har man rätt till hyrbil?

Lånebil har man som konsument rätt till vid garantireparation och lagen säger att kunden ej ska drabbas av ökade kostnader när bilen behöver repareras. Ökade kostnader innebär inte att det är noll kronor för lånebilen som gäller. ... I så fall kan du relatera till vad en motsvarande bil skulle kosta hos ett hyrbilsföretag.

Vad kostar det att hyra flyttbil?

Priser Lastbilar

BilgruppVillkorDygn inkl 100 km
Minilastbil18 år819:-
Liten lastbil18 år1129:-
Mellan lastbil18 år1499:-
Stor lastbil18 år1799:-

Vad kostar det att hyra en bil på OKQ8?

Priset är 200 kr per dygn eller 800 kr per vecka. Finns att hyraOKQ8 Norrtull, Sveavägen 155 i Stockholm.