:

Hur länka till YouTube?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länka till YouTube?
  2. Får man använda filmer från YouTube?
  3. Får man använda YouTube material i undervisningen?
  4. Kan man använda musik på YouTube?
  5. Vad är Slutskärm på YouTube?
  6. Hur hittar man beskrivningen på YouTube?
  7. När slog YouTube igenom?
  8. Vad är MiM licens?
  9. Får man visa SVT Play i skolan?

Hur länka till YouTube?

Dela videor och kanaler

  1. Börja titta på en video på youtube.com.
  2. Klicka på Dela under videon.
  3. En panel visas, och på den ser du olika delningsalternativ: Sociala nätverk: Klicka på någon av ikonerna för sociala nätverk (som Facebook eller Twitter) om du vill dela videon där.

Får man använda filmer från YouTube?

Om du vill använda någon annans YouTube-video kan du prova att kontakta personen direkt. ... Innan du laddar upp en video på YouTube bör du se till att du har de rättigheter som krävs för alla delar av videon. Det innefattar musik (även om den bara spelas i bakgrunden), korta klipp, bilder osv.

Får man använda YouTube material i undervisningen?

Musik får användas i undervisningssyfte utan att du behöver något tillstånd. Det gäller musik som ni lyssnar på eller framför i klassrummet. ... Däremot får du inte kopiera musiken eller inspelningarna och sprida dem vidare. Att använda Youtube-inslag i undervisningen är tillåtet, förutsatt att klippet i sig är lagligt.

Kan man använda musik på YouTube?

I ljudbiblioteket i YouTube Studio finns royaltyfri produktionsmusik och ljudeffekter som du kan använda i dina videor. Musik och ljudeffekter från YouTubes ljudbibliotek saknar upphovsrättsskydd.

Vad är Slutskärm på YouTube?

Du kan lägga till slutskärmar under de sista 5–20 sekunderna i en video. Du kan använda dem bland annat för att marknadsföra andra videor och uppmuntra tittare att börja prenumerera.

Hur hittar man beskrivningen på YouTube?

2. Klicka på Videor (1) och leta fram den video du vill lägga till en eller flera länkar hos. Klicka sedan på videons namn eller bild (2). Du kan också klicka på de tre prickarna bredvid videons namn och välja Redigera titel och beskrivning.

När slog YouTube igenom?

Domänen "Youtube.com" aktiverades den 15 februari 2005 och sajten utvecklades de följande månaderna. Skaparna anordnade en förhandsvisning i maj 2005 och sex och en halv månad senare lanserades Youtube officiellt.

Vad är MiM licens?

Men med en MiM-licens har skolan ett tillstånd som täcker alla rättigheter som Stim/NCB respektive Ifpi/Sami representerar vad gäller intern kopiering och streaming. ...

Får man visa SVT Play i skolan?

Är det okej att visa ett program från SVT i en mindre grupp, till exempel på en skola för en skolklass? Ja, det är okej att visa våra program för en mindre grupp i en sluten krets. Om du till exempel arbetar som lärare och vill använda ett program från SVT Play i din undervisning så går det bra.