:

Var lämnar man däck på fälg?

Innehållsförteckning:

  1. Var lämnar man däck på fälg?
  2. Var kan jag lämna gamla däck Skellefteå?
  3. Var kan jag lämna gamla däck Örebro?
  4. Vem tar emot bildäck?
  5. Var slänger man däck på fälg Malmö?
  6. Var kan jag lämna gamla däck Östersund?
  7. Var kan man slänga gamla däck?
  8. Var kan jag lämna gamla däck Stockholm?
  9. Måste Däckfirmor ta emot däck?
  10. Vad gör man med uttjänta däck?

Var lämnar man däck på fälg?

När de väl är separerade så kostar det inget att bli av med däcken hos återförsäljare/däckfirmor. Separata fälgar sorteras som metall på en återvinningscentral. Alla övriga däckfrågor hänvisas till Svensk däckåtervinning, [email protected] eller 08-50 60 10 55.

Var kan jag lämna gamla däck Skellefteå?

däckåtervinning skellefteå

  • Skellefteå Gummi. www.skegummi.com. ...
  • Jonssons Gummiverkstad AB, K E. jonssonsgummi.se. ...
  • Burträsk Gummiverkstad, AB. www.dackteam.se. ...
  • Byske Gummiverkstad. www.byskegummiverkstad.se. ...
  • Master Wheels AB. www.masterwheels.se. ...
  • Skellefteå Bildemontering AB. ...
  • Ringkross. ...
  • Kuusakoski Recycling.

Var kan jag lämna gamla däck Örebro?

Bildäck ska du lämna hos din däckåterförsäljare eller på Atleverket mot en avgift. Atleverkets mottagningsavgifter för osorterat avfall hittar du här.

Vem tar emot bildäck?

Sverige är föregångare när det gäller däckåtervinning. Över 90 procent av de kasserade däcken återvinns. När du köper nya däck betalar du en miljöavgift (exempel: 20 kr inkl. moms/däck för personbil) och det är denna avgift som finansierar systemet.

Var slänger man däck på fälg Malmö?

Lösa däck kan lämna hos oss kostnadsfritt. Ragnsells hämtar dessa för att sedan återvinna däcken hos Svensk Däckåtervinning AB (SDAB) allt för minsta möjliga miljöverkan. Om ni har kompletta hjul så hjälper vi er även med detta, vi tar en mindre summa per hjul för att demontera däcket från fälgen.

Var kan jag lämna gamla däck Östersund?

När du köper nya däck lämnar du dina gamla till däckverkstan. Däck tar vi inte emot på återvinningscentralerna. De däck som ändå slängs i våra containrar måste vi fiska upp igen och de medför riskabla arbetsmoment och extra kostnader för oss. Fälgar tar vi däremot emot som Metaller.

Var kan man slänga gamla däck?

Eftersom gummit kan återanvändas och återvinnas är det viktigt att du lämnar in dina gamla däck. Du kan lämna in dina gamla däck där du köper nya. Du kan också lämna dina bildäck på en återvinningscentral. Däremot får du inte lämna däcken i fastighetens grovsoprum.

Var kan jag lämna gamla däck Stockholm?

Det företag som säljer däck är skyldigt att ta emot uttjänta däck. Det gäller även om ni inte får sälja några nya däck. Er skyldighet gäller bara ett mindre antal däck. Om någon kommer med en större mängd kan ni hänvisa till Svensk Däckåtervinning eller Ragn-Sells Däckåtervinning, 010-723 60 00, så hjälper vi till.

Måste Däckfirmor ta emot däck?

Ja. Det företag som säljer däck är skyldigt att ta emot uttjänta däck. Det gäller även om ni inte får sälja några nya däck.

Vad gör man med uttjänta däck?

Ett av de viktigaste materialen som går att utvinna ur däck är gummigranulat. Detta material kan användas till bland annat ridbanor, tyst asfalt och konstgräs till fotbollsplaner. Hela gamla bildäck används som skydd runt gokartbanor och även andra motoranläggningar.