Kan man reservera gravplats?
Innehållsförteckning:
- Kan man reservera gravplats?
- Hur många får plats i en grav?
- Vilken minneslund?
- Kan man välja kyrkogård?
- Hur många begravs i Kista?
Kan man reservera gravplats?
Det är upp till de anhöriga att komma överens om vad som passar bäst om det inte finns en gravplats reserverad. Alla svenska medborgare har rätt till en gravplats som är gratis i 25 år. ... Man får hjälp att välja gravplats genom kyrkogårdsförvaltningen eller begravningsbyrån.
Hur många får plats i en grav?
Ofta kan askan från flera (normalt 2–4) familjemedlemmar begravas i samma grav, men det är olika hur många som kan begravas i samma grav beroende på begravningsplats. Vid upplåtelse av askgravplats utses ett ombud som tillsammans med kyrkogårdsförvaltningen avgör vilka andra som ska få gravsättas i graven.
Vilken minneslund?
Vad är skillnaden på minneslund och aksgravlund? En minneslund är helt anonym medan en askgravlund har märkt ut namnet på den avlidne, oftast i form av en plakett. En annan viktig skillnad är att i minneslund får du som anhörig inte vara med när askan sprids eller grävs ner vilket du får vid gravsättning i askgravlund.
Kan man välja kyrkogård?
Hur väljer man gravplats? Det vanligaste är att man gravsätts i en grav i sin hemförsamling. I mån av gravplatser kan man även välja andra begravningsplatser som ligger utanför hemförsamlingen. Gravrättsinnehavaren, om det är annan än den avlidne, måste alltid lämna sitt samtycke till gravsättning i graven.
Hur många begravs i Kista?
Fortfarande är det ca 2 av 10 som begravs i jord. En jordbegravning innebär att den avlidne läggs i en kista och sänks ned i jorden, varpå man täcker igen graven med jord. Det kan ske antingen som en avslutning på begravningsceremonin eller så görs gravsättningen någon eller några dagar efter ceremonin.