:

Kan man lämna tillbaka oöppnade läkemedel?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man lämna tillbaka oöppnade läkemedel?
  2. Var lämnar man överbliven medicin?
  3. Kan man lämna in gamla läkemedel till apoteket?
  4. Var kasseras läkemedel?
  5. Var lämnar man kanyler?
  6. Vilka apotek tar emot gamla mediciner?
  7. Varför finns inte min medicin på apoteket?

Kan man lämna tillbaka oöppnade läkemedel?

Något som kan tala emot ångerrätt på läkemedel är att det ställs höga krav på förvaringen av dem. Apotek får inte sälja återlämnade läkemedel igen oavsett vad som är anledningen till att de har lämnats tillbaka. Det beror på att apoteken måste kunna garantera att kvaliteten på läkemedlet är bra.

Var lämnar man överbliven medicin?

Släng inte överblivna läkemedel i sopnedkastet och spola inte heller ned det i toaletten eller slasken. Allmänhetens överblivna läkemedel ska lämnas in till apotek för att bevara vår rena miljö. Alla apotek inom Apoteksgruppen tar emot dina överblivna läkemedel.

Kan man lämna in gamla läkemedel till apoteket?

När du lämnar in läkemedel behöver du inte ta någon kölapp. Lämna påsen till någon av våra medarbetare. Som medlem i Apotekets Kundklubb får du 250 extrapoäng* när du lämnar in dina överblivna läkemedel. Nedan har vi samlat några vanliga frågor om överblivna mediciner.

Var kasseras läkemedel?

Läkemedelsresterna sorteras som läkemedelsavfall. Flytande läkemedel samlas i plastflaskan som är märkt ”Kasserade läkemedel”, plastflaskan försluts och placeras i läkemedelsavfallslådan. Läkemedelsflaskan ska inte sköljas ur. När flaskan är tömd kan den kasseras i respektive återvinningsfraktion.

Var lämnar man kanyler?

Särskilda påsar kan hämtas på de flesta apotek. Ett undantag gäller cytostatika (cancermedicin) som ska lämnas till kommunens återvinningscentral. För använda sprutor och kanyler kan du på de flesta apotek hämta en särskild behållare, som när den är full lämnas till apoteket eller till vårdcentralen.

Vilka apotek tar emot gamla mediciner?

Du kan lämna in överblivna eller gamla medicinerApotek hjärtats samtliga apotek. Vi tar emot både receptfria och receptförskrivna läkemedel, inklusive licensläkemedel, för både människor och djur.

Varför finns inte min medicin på apoteket?

Om ditt läkemedel inte finns i lager försöker vi alltid hitta en lösning som passar för dig. Du blir alltid erbjuden att beställa läkemedlet och då tar det i regel en arbetsdag. Om det är mer brådskande för dig att hämta ut ditt läkemedel kan vi hjälpa dig att se efter om läkemedlet finns på något annat apotek.