:

Vad ska jag göra med Jordgubbsplantorna på hösten?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska jag göra med Jordgubbsplantorna på hösten?
  2. Får man lov att elda i sin trädgård?
  3. När ska man Jordförbättra i rabatten?
  4. Hur tar man hand om jordgubbsplantor på hösten?
  5. Vad gör man med jordgubbsplantor över vintern?
  6. När ska man gödsla i rabatten?
  7. När kan man börja rensa i rabatten?

Vad ska jag göra med Jordgubbsplantorna på hösten?

jordgubbsplantor ska alla blad klippas bort på hösten för att eventuella svampinfektioner inte ska övervintra i dem. Lämna 1-2 centimeter av bladstjälken kvar. Ingen gödning på hösten/vintern, gödsla på våren med bärgödsel.

Får man lov att elda i sin trädgård?

Trädgårdsavfall i mindre mängder kan vara tillåtet att elda på egen tomt. Men du får inte elda när du vill och inte heller vad du vill. Viktigt är att rök, lukt och sotflagor från eldningen inte stör närboende.

När ska man Jordförbättra i rabatten?

Du förbättrar den bäst genom att på hösten tillföra barkmull och sand. Även torv och gröngödsel kan göra nytta för att få till en mer lättarbetad struktur. Det kan vara lämpligt att på hösten gräva ner jordförbättring med en bredbladig grep.

Hur tar man hand om jordgubbsplantor på hösten?

Hur gör jag? Odla svarar: Man kan klippa ner jordgubbar nu och ta bort revor på tidig höst, men för att inte riskera att plantorna låter bli att avmognas inför vintern så är det bäst att göra det på tidig vår. Att klippa och beskära stimulerar växterna att växa så därför är det säkrare på våren.

Vad gör man med jordgubbsplantor över vintern?

För att förhindra att blommorna eller jordgubbsplantorna förfryser kan man lägga ut halm eller täckbark mellan jordgubbsraderna. Plantorna värms – och ändå har de tillräckligt med luft för att kunna andas. En annan möjlighet är att täcka jordgubbsplantorna med en fiberduk. Denna läggs som köldskydd över jordgubbarna.

När ska man gödsla i rabatten?

När ska man gödsla? Bästa tiden att gödsla i trädgården är på våren när växterna börjar bli gröna. Vid höstgödsling, alltså senare än juli, är det bäst att använda ett gödningsmedel med lågt innehåll av kväve. För gräsmattans del går det bra att gödsla regelbundet under hela sommaren.

När kan man börja rensa i rabatten?

Så snart vintern släpper sitt grepp om växterna är det dags att vårstäda och göra plats till nya skott och vårens växter. Njut av ljuset och fågelsången samtidigt som du får dagens dos av frisk luft och motion.