:

Får man åka studentflak 2021?

Innehållsförteckning:

  1. Får man åka studentflak 2021?
  2. Får man åka Partybuss?
  3. Är det lagligt att åka flak?
  4. Får man dricka alkohol på Studentflak?
  5. Får man åka flak?

Får man åka studentflak 2021?

Transportstyrelsen har nu förlängt de tillfälliga regler som tar bort möjligheten till att fira studenten med studentflak, karnevalståg eller motsvarande till och med den 30 juni 2021.

Får man åka Partybuss?

Bussen får inte ta fler än åtta personer Att hyra en partybuss räknas dock som en privat sammankomst och går under samma regelverk som när man exempelvis hyr en lokal eller en båt för privata fester. Det innebär att bussarna inte får hyras ut till fester för fler än åtta personer.

Är det lagligt att åka flak?

Vid studentfirande och karnevaler hör det ofta till festligheterna att färdas i utsmyckade fordon av olika slag. Normalt sett får man inte färdas på flak eller släp.

Får man dricka alkohol på Studentflak?

De allra flesta som tar studenten är antingen 18 eller 19 år, vilket innebär att det är tillåtet att dricka alkohol. Men på ett studentflak så måste man enligt svensk lagstiftning vara 20 år för att kunna dricka och ha med alkohol.

Får man åka flak?

Det är i normala fall inte tillåtet att färdas på flak eller släp. Men är vissa krav uppfyllda är det ändå tillåtet vid korta tillfälliga transporter, till exempel vid studentfirande eller karnevalståg. Anmäl färdväg till polisen i förväg.