:

När får man köra motorbåt?

Innehållsförteckning:

  1. När får man köra motorbåt?
  2. Får man ha motorbåt i insjö?
  3. Vart får man köra motorbåt?
  4. Hur fort får man köra med båt?
  5. Hur stor båt får man ha i insjö?
  6. Får man köra vattenskoter med Skepparexamen?

När får man köra motorbåt?

Båtkörkort klass 1, från 15 år för båtar över 10 meter och snabbare än 15 knop. Båtkörkort klass 2, från 15 år för båtar längre än 15 meter och bredare än 4 meter. Att jämföras med dagens Kustskepparintyg. Båtkörkort klass 3, från 18 för båtar som går fortare än 30 knop.

Får man ha motorbåt i insjö?

Du får färdas med båt på havet, i sjöar och vattendrag. Observera att det kan finnas särskilda förbud t ex fartbegränsning och tillträdesförbud. Kravet på hänsyn är extra stort på dig som färdas med motorbåt. Vattenskoter får köras endast i områden som länsstyrelsen har beslutat om.

Vart får man köra motorbåt?

Peter_K 2 890. Det där är en helt vanlig motorbåt, och då får du köra den i princip överallt - om det inte finns förbud mot motorbåtar i just den sjön (t ex ett naturskyddsområde?) inom de regler som gäller för sjön, t ex hastighetsbegränsningar i vissa områden etc. Vattenskotrar gäller däremot andra regler för.

Hur fort får man köra med båt?

50 knop motsvarar över 92 km i timmen. Idag är det fullt lagligt för vem som helst, även minderåriga, att utan någon som helst dokumenterad kunskap om sjövägsregler och navigation att framföra en fritidsbåt i helt fri fart. Det finns idag båtar, som gör över 90 knop eller bortåt 170 km i timmen.

Hur stor båt får man ha i insjö?

Många undrar hur stor båt man får köra med förarbevis och det tydliga svaret på denna fråga är att alla båtar som är upp till 12 meter långa och 4 meter breda får framföras med ett vanligt förarbevis för båt.

Får man köra vattenskoter med Skepparexamen?

Den som innehar ett förarintyg för fritidsbåt, ett manöverintyg för högfartsbåt eller ett kustskepparintyg som är utfärdat av Nämnden för båtlivsutbildning före den har rätt att köra vattenskoter med ett sådant intyg till och med .